Nieuws

Speeltuinen in goede handen

Onlangs deden we een oproep voor vrijwilligers die een à twee keer per maand enkele speelplekken in de wijk willen controleren op schade of andere tekortkomingen. Dit leverde zoveel reacties op, dat we nu met elf vrijwilligers alle speelplekken in de wijk in het vizier kunnen houden. Daar zijn we uiteraard heel blij mee! 

Goed idee voor je buurt? Kern met Pit helpt!

Kern met Pit daagt mensen uit om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. Heb je samen met buurtgenoten een goed idee om de leefomgeving in je buurt te verbeteren? Dan is het tijd voor actie! Meld je project vóór 1 november aan bij Kern met Pit. Wordt je project geselecteerd, dan krijg je hulp, advies en inspiratie. En voer je het binnen een jaar uit? Dan ontvangen jullie 1.000 euro. Enthousiast? Lees dan gauw verder.

Vrijdag 26 augustus: open middag bij opgraving Heeswijkse Kampen Zuid

In Cuijk voeren archeologen al ruim 20 jaar archeologisch onderzoek uit. De archeologen van BAAC onderzoeken momenteel de laatste drie terreinen binnen de Heeswijkse Kampen. Vrijdag 26 augustus is hier een open middag van 13.00 tot 16.00 uur.  Archeologen en specialisten geven bij het ketenpark uitleg. Ook kunnen de eerste vondsten bewonderd worden.

Dit wordt 'Wonen in het Groen Zuid'

Er komen 150 woningen in het nieuwste deel van de Heeswijkse Kampen: ‘Wonen in het Groen Zuid’. De wijk verrijst in de oksel van de afrit van de A73. Ontwikkelaar Van Wanroij gaat er 78 tweekappers en 24 patiobungalows bouwen. Er komen 21 tiny houses en 27 kavels voor zelfbouw. En dit is de plattegrond...

Energie besparen: dit kun je zelf doen

Stijgende gasprijzen, de klimaatdoelstellingen, de geopolitieke ontwikkelingen rondom Oekraïne en Rusland. Hoe je het ook wendt of keert; er is maar één conclusie mogelijk: ons energieverbruik moet omlaag. Al was het maar omdat de kosten voor veel mensen steeds moeilijker zijn op te brengen. We geven een aantal tips waar zowel huurders als woningeigenaren wat aan hebben.

De ‘verkeersregels’ op het water – kent u ze?

Een van de charmes van het wonen in de Heeswijkse Kampen is wel de nabijheid van het water. Wandelend, zwemmend of varend; je kunt er op veel manieren van genieten. Helaas wordt op de plas regelmatig te hard gevaren. Niet iedereen lijkt zich bewust van de overlast die dit veroorzaakt voor mede-watersporters en omwonenden. En dan hebben we het nog niet over de risico’s… Bij de start van het watersportseizoen staan we daarom even stil bij de belangrijkste regels voor het ‘waterverkeer’ op de Heeswijkse Plas.

De mantelzorgwaardering kan weer worden aangevraagd

De gemeente Land van Cuijk verstrekt jaarlijks een attentie aan mantelzorgers, als waardering voor hun onmisbare inzet. De attentie betreft 100 euro en wordt één keer per jaar uitgereikt. Ben jij mantelzorger? Vraag de mantelzorgwaardering dan aan via www.mvplein.nl. Aanvragen kan van 1 juni tot 15 december 2022.

Ruil je stekjes via het Ruilkastje Heeswijkse Kampen

Heb je stekjes of zaadjes te veel en wil je weleens wat anders in de vensterbank of de tuin? Breng ze dan naar het Ruilkastje Heeswijkse Kampen en ruil ze om voor andere stekjes. Je vindt het ruilkastje aan de achterzijde van Kardinaalsmuts 11. Wij waren benieuwd naar de persoon achter dit leuke initiatief.

Vrijwilligers gezocht voor inspectie speeltoestellen

Helpt u mee om onze kinderen veilig te laten spelen? Wij zoeken nog enkele vrijwilligers die één à twee keer per maand enkele speelplekken in de wijk willen controleren op schade of andere tekortkomingen. 

Wat is een wijkschouw? En hoe doen we dat in onze wijk?

Deze zomer willen we nog een wijkschouw houden. Zijn er punten die u onder de aandacht wilt brengen? Of vraagt u zich af wat een wijkschouw inhoudt? Lees dan verder...