Nieuws

Dit wordt 'Wonen in het Groen Zuid'

Er komen 150 woningen in het nieuwste deel van de Heeswijkse Kampen: ‘Wonen in het Groen Zuid’. De wijk verrijst in de oksel van de afrit van de A73. Ontwikkelaar Van Wanroij gaat er 78 tweekappers en 24 patiobungalows bouwen. Er komen 21 tiny houses en 27 kavels voor zelfbouw. En dit is de plattegrond...

Energie besparen: dit kun je zelf doen

Stijgende gasprijzen, de klimaatdoelstellingen, de geopolitieke ontwikkelingen rondom Oekraïne en Rusland. Hoe je het ook wendt of keert; er is maar één conclusie mogelijk: ons energieverbruik moet omlaag. Al was het maar omdat de kosten voor veel mensen steeds moeilijker zijn op te brengen. We geven een aantal tips waar zowel huurders als woningeigenaren wat aan hebben.

De ‘verkeersregels’ op het water – kent u ze?

Een van de charmes van het wonen in de Heeswijkse Kampen is wel de nabijheid van het water. Wandelend, zwemmend of varend; je kunt er op veel manieren van genieten. Helaas wordt op de plas regelmatig te hard gevaren. Niet iedereen lijkt zich bewust van de overlast die dit veroorzaakt voor mede-watersporters en omwonenden. En dan hebben we het nog niet over de risico’s… Bij de start van het watersportseizoen staan we daarom even stil bij de belangrijkste regels voor het ‘waterverkeer’ op de Heeswijkse Plas.

De mantelzorgwaardering kan weer worden aangevraagd

De gemeente Land van Cuijk verstrekt jaarlijks een attentie aan mantelzorgers, als waardering voor hun onmisbare inzet. De attentie betreft 100 euro en wordt één keer per jaar uitgereikt. Ben jij mantelzorger? Vraag de mantelzorgwaardering dan aan via www.mvplein.nl. Aanvragen kan van 1 juni tot 15 december 2022.

Ruil je stekjes via het Ruilkastje Heeswijkse Kampen

Heb je stekjes of zaadjes te veel en wil je weleens wat anders in de vensterbank of de tuin? Breng ze dan naar het Ruilkastje Heeswijkse Kampen en ruil ze om voor andere stekjes. Je vindt het ruilkastje aan de achterzijde van Kardinaalsmuts 11. Wij waren benieuwd naar de persoon achter dit leuke initiatief.

Vrijwilligers gezocht voor inspectie speeltoestellen

Helpt u mee om onze kinderen veilig te laten spelen? Wij zoeken nog enkele vrijwilligers die één à twee keer per maand enkele speelplekken in de wijk willen controleren op schade of andere tekortkomingen. 

Wat is een wijkschouw? En hoe doen we dat in onze wijk?

Deze zomer willen we nog een wijkschouw houden. Zijn er punten die u onder de aandacht wilt brengen? Of vraagt u zich af wat een wijkschouw inhoudt? Lees dan verder...

Verkeershinder door wegwerkzaamheden Lavendelplein 2 t/m 6 mei

Van maandag 2 mei t/m vrijdag 6 mei wordt de Lavendel ter hoogte van de Lavendelkade gedeeltelijk voor het doorgaand verkeer afgesloten. De inrit naar de nieuwe parkeerplaatsen op de kade wordt dan aangelegd.

Ons Land van Cuijk: Wat vindt u belangrijk voor onze wijk?

Welke onderwerpen zijn voor onze wijk belangrijk en moeten in de nieuwe gemeente (extra) aandacht krijgen? Een bouwteam met wijkbewoners heeft dit uitgewerkt in een KernenCV. Herkent u zich in dit CV? Of heeft u wellicht nog aanvullingen? We horen het graag. U kunt nog tot 13 maart reageren!

Warmtetransitie: tips om zelf aan de slag te gaan

Maakt u zich ook zorgen om de gasrekening, nu de gasprijzen dreigen te exploderen? En zoekt u naar mogelijkheden om uw gasverbruik te minderen? De werkgroep Warmtetransitie van de wijkraad wil wijkbewoners informeren en op ideeën brengen hoe ze hun energieverbruik kunnen verlagen. En dat begint natuurlijk met inzicht hebben in je huidige verbruik. We vroegen Martien Lange, lid van de wijkraad én van de werkgroep, wat hij zelf zoal doet.