Nieuws

Energiecrisis: hoe kunt u verduurzamen en welke hulp is er?

Dreigt u als gevolg van de hoge energieprijzen in de problemen te komen? Bekijk dan deze info van de gemeente Land van Cuijk over hulp op financieel gebied en tips om energie te besparen.

Organiseert u iets voor de buurt? De wijkraad kan mogelijk iets bijdragen!

Wilt u iets leuks organiseren voor uw buurt? Check dan even of uw initiatief in aanmerking komt voor een financiële bijdrage van de wijkraad.

Buurtpreventie – samen zorgen voor een veilige woonomgeving. Doet u mee?

De werkgroep Buurtpreventie Heeswijkse Kampen werkt samen met de wijkraad en de politie aan een dekkend netwerk van WhatsApp Buurtpreventiegroepen in onze wijk. We hebben daartoe een voorstel uitgewerkt voor een verdeling van de wijk. Graag ontvangen we uw feedback op dit voorstel. Ook zijn we op zoek naar wijkbewoners die beheerder willen worden van een buurtpreventiegroep. 

WABP – samen zorgen voor een veilige woonomgeving. Ons voorstel...

Op veel plekken in Nederland zijn ze actief: WhatsApp Buurtpreventiegroepen. Ook de Heeswijkse Kampen telt diverse buurtgroepen. Eerder dit jaar zijn de werkgroep Buurtpreventie Heeswijkse Kampen, de wijkraad en de politie samen een initiatief gestart om de buurtpreventie verder uit te breiden. Met als doel een dekkend netwerk in onze wijk te realiseren.

Bouwteams overhandigen kernencv's aan de gemeente

Dinsdagavond 4 oktober hebben de 'bouwteams' hun kernencv's overhandigd aan het college van Land van Cuijk. Vele dorpen en wijken waren vertegenwoordigd door dorps- of wijkraadsleden en/of ‘bouwteamleden’. Zij ontvingen allen ook zelf een map met alle kernencv’s van de hele gemeente Land van Cuijk. 

Speeltuinen in goede handen

Onlangs deden we een oproep voor vrijwilligers die een à twee keer per maand enkele speelplekken in de wijk willen controleren op schade of andere tekortkomingen. Dit leverde zoveel reacties op, dat we nu met elf vrijwilligers alle speelplekken in de wijk in het vizier kunnen houden. Daar zijn we uiteraard heel blij mee! 

Goed idee voor je buurt? Kern met Pit helpt!

Kern met Pit daagt mensen uit om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. Heb je samen met buurtgenoten een goed idee om de leefomgeving in je buurt te verbeteren? Dan is het tijd voor actie! Meld je project vóór 1 november aan bij Kern met Pit. Wordt je project geselecteerd, dan krijg je hulp, advies en inspiratie. En voer je het binnen een jaar uit? Dan ontvangen jullie 1.000 euro. Enthousiast? Lees dan gauw verder.

Vrijdag 26 augustus: open middag bij opgraving Heeswijkse Kampen Zuid

In Cuijk voeren archeologen al ruim 20 jaar archeologisch onderzoek uit. De archeologen van BAAC onderzoeken momenteel de laatste drie terreinen binnen de Heeswijkse Kampen. Vrijdag 26 augustus is hier een open middag van 13.00 tot 16.00 uur.  Archeologen en specialisten geven bij het ketenpark uitleg. Ook kunnen de eerste vondsten bewonderd worden.

Dit wordt 'Wonen in het Groen Zuid'

Er komen 150 woningen in het nieuwste deel van de Heeswijkse Kampen: ‘Wonen in het Groen Zuid’. De wijk verrijst in de oksel van de afrit van de A73. Ontwikkelaar Van Wanroij gaat er 78 tweekappers en 24 patiobungalows bouwen. Er komen 21 tiny houses en 27 kavels voor zelfbouw. En dit is de plattegrond...

Energie besparen: dit kun je zelf doen

Stijgende gasprijzen, de klimaatdoelstellingen, de geopolitieke ontwikkelingen rondom Oekraïne en Rusland. Hoe je het ook wendt of keert; er is maar één conclusie mogelijk: ons energieverbruik moet omlaag. Al was het maar omdat de kosten voor veel mensen steeds moeilijker zijn op te brengen. We geven een aantal tips waar zowel huurders als woningeigenaren wat aan hebben.