Help mee Land van Cuijk nog gastvrijer en aantrekkelijker te maken

7 januari 2024Zorg & Welzijn

De gemeente wil graag alle openbaar toegankelijke toiletten in het Land van Cuijk in kaart brengen. Dit gebeurt in samenwerking met de HogeNood app. Ook hoopt de gemeente dat er nog meer toiletten opengesteld kunnen worden, bijvoorbeeld bij bedrijven of zzp'ers in de gemeente. Meer informatie lees je hieronder in de brief die de gemeente heeft verstuurd naar alle gemeenschapsaccommodaties in het Land van Cuijk.

Helpt u ons mee gemeente Land van Cuijk nóg gastvrijer en aantrekkelijker te maken?

Bij een goede en gastvrije ontvangst in onze gemeente is het belangrijk dat we voldoende plekken hebben waar bezoekers, of inwoners die onderweg zijn, gebruik kunnen maken van het toilet. Het vinden van een toegankelijk toilet is voor velen een groot probleem en weerhoudt sommige mensen ervan om de deur uit te gaan.

Op dit moment zijn we huidige mogelijkheden voor toiletten in het Land van Cuijk aan het onderzoeken. Samen met de HogeNood app brengen we de locaties met opengestelde toiletten in kaart voor onze inwoners en bezoekers. Daarbij willen we bekijken of er nog meer toiletten opengesteld kunnen worden, bijvoorbeeld in gebouwen die in (semi) beheer zijn van de gemeente of van onze partners.

Wat is de HogeNood app?
De HogeNood app helpt mensen om zo snel mogelijk het dichtstbijzijnde toilet te vinden met hun smartphone, laat de route naar het toilet zien en geeft voorzieningen weer, bijvoorbeeld of een toilet toegankelijk is voor iemand in een rolstoel.

Het is van belang dat er in het Land van Cuijk genoeg toiletten beschikbaar zijn. Meer openbare toiletten maken de omgeving niet alleen aantrekkelijker en gastvrijer voor een langer verblijf, maar het voorkomt ook ongelukjes en eventuele gezondheidsproblemen die zich kunnen ontwikkelen of verergeren bij mensen (door ophouden en minder drinken). Een tekort aan openbare toiletten kan mensen er bovendien van weerhouden de deur uit te gaan.

Wilt u ons helpen meer organisaties en accommodaties aan te laten melden bij de App Hoge Nood?
Op de website van HogeNood kunt u een toilet aanmelden: https://www.hogenood.nl/toilet-toevoegen.

Wij hopen dat zoveel mogelijk organisaties en accommodaties hun toilet(ten) aanmelden, zodat wij samen het Land van Cuijk nog aantrekkelijker kunnen maken voor bezoekers. Deze brief is verzonden naar alle gemeenschapsaccommodaties in het Land van Cuijk. U mag deze brief ook doorsturen naar organisaties of locaties die geschikt zouden kunnen zijn om aan te melden bij de HogeNood app.

Met vriendelijke groet,

namens burgemeester en wethouders van de gemeente Land van Cuijk,
Femke Steenbruggen
Teammanager Beleid Sociaal Domein

Laatste nieuws

Verslag onderzoek naar 'jongerenoverlast' en wensen van de jeugd

Studenten van de HAN hebben - in samenwerking met de wijkraad - eind vorig jaar een onderzoek uitgevoerd om in kaart te brengen in hoeverre buurtbewoners overlast van jongeren ervaren. Zie ook dit eerdere bericht hierover op de website. De studenten hebben hun bevindingen vastgelegd in een verslag. 

'Melting Pot' interculturele proeverij op 2 juni 2024 – Doe je mee?

Komende zomer, zondag 2 juni 2024, organiseren wij een super leuk evenement voor jong en oud: Melting Pot – een interculturele proeverij voor en door bewoners. Met lekkere hapjes uit alle windstreken en daaromheen allerlei activiteiten met als thema ‘Wereldreis’, zoals muziek, dans, springkussens en nog veel meer. Help jij mee om hier een succes van te maken?

Onderzoek naar eventueel ervaren overlast van jongeren in onze wijk

Studenten van de HAN voeren momenteel - in samenwerking met de wijkraad - een onderzoek uit om in kaart te brengen in hoeverre buurtbewoners overlast van jongeren ervaren. Zij hebben hiervoor een korte vragenlijst opgesteld. Wij hopen dat zoveel mogelijk wijkbewoners deze enquête invullen, zodat er een goed beeld ontstaat van de huidige situatie en er gewerkt kan worden aan mogelijke oplossingen. 

Meer nieuws