Nieuws

De wijkraad zoekt een secretaris (m/v)

Wij zoeken een enthousiaste zelfstarter die graag een bijdrage levert aan de leefbaarheid in onze wijk. Iemand met een goede beheersing van de Nederlandse taal die o.a. de (e-mail)correspondentie verzorgt en de vergaderingen notuleert. Relevante ervaring is handig, maar geen vereiste. Enthousiasme en betrokkenheid vinden wij veel belangrijker! Interesse? Lees dan vooral verder.

Kienen in wijkaccommodatie De Nielt

Na de zomervakantie beginnen de Kienavonden weer! Op de donderdagen 28 september, 19 oktober en 9 november kun je weer gezellig kienen in wijkaccommodatie De Nielt. Inloop vanaf 19.00 uur, start om 20.00 uur. Kaarten kosten 10 euro. Er zijn leuke prijsjes te winnen en de opbrengst van de avond wordt gebruikt om weer leuke activiteiten voor de kinderen in de wijk te organiseren.  Kom je ook?

Zorgen over Waterpark Dommelsvoort bij Wijkraad

De wijkraad Heeswijkse Kampen volgt de ontwikkelingen rondom Waterpark Dommelsvoort en de mogelijke toename van drukte op het water en de weg met zorgen. Wij zijn inmiddels verenigd in een interdorpsoverleg met de dorpsraden Linden, Beers en Gassel en werken samen met de Vrienden van de Kraaij en de milieuvereniging Cuijk om gezamenlijk de plannen vanuit een integraal beeld te kunnen volgen en beoordelen.

Denk mee over energie van zon en wind

In Land van Cuijk gaan we meer gebruikmaken van zon- en/of windenergie. De gemeente wil graag uw mening horen over zonne-energie op een veld, grote windturbines en kleine windmolens. Welke gebieden hebben uw voorkeur? En in welke gebieden heeft u het liever niet? Via een vragenlijst polst de gemeente meningen van inwoners. De uitkomsten helpen bij het maken van een nieuw beleid. De gemeenteraad neemt dit najaar een besluit over dit beleid. Onderaan dit bericht vindt u de link naar de vragenlijst. U kunt de vragenlijst tot en met 11 juni invullen.

Onkruidbeheer in de wijk: 31 mei t/m 5 juni

Komende week, van woensdag 31 mei tot en met maandag 5 juni, worden de straten in onze wijk geborsteld om ze van onkruid te ontdoen. In de afbeelding is te zien wanneer uw straat aan de beurt is. U helpt het groenbedrijf door uw auto aan de kant te zetten en bijvoorbeeld kliko's niet onnodig aan de straat te laten staan.

Melden is wijs - maar waar meld je wat?

In geval van brand of een ernstig ongeval bel je 112. Dat weten de meeste mensen nog wel. Maar wat te doen bij verdachte activiteiten, een burenruzie, zwerfafval of andere overlast? Waar meld je dat?

Denk mee! Help de gemeente bij het maken van haar visies

In een gemeente worden veel plannen gemaakt. Daarvoor is het belangrijk om een visie te hebben. Een visie omschrijft welke doelen en ambities de gemeente heeft. Een toekomstbeeld dus. Zo helpt een visie de gemeente om beleid te maken voor de toekomst. De gemeente Land van Cuijk is een nieuwe gemeente. Daarom werkt de gemeente aan veel verschillende visies. En voor al deze visies vraagt ze inwoners om mee te denken. Meedenken kan de komende maanden op verschillende manieren op verschillende momenten. Nu kun je meedenken over de Omgevingsvisie, de Natuurvisie en de Woonvisie.

Ontwikkelingen Kraaijenbergse Plassen

Binnenkort wordt in de Kraaijenbergse Plassen een onderzoek uitgevoerd naar de waterkwaliteit en biodiversiteit. Op 15, 16 en 17 mei worden hiervoor monsters genomen van de bodem. Deze dagen kun je dus een onderzoeksboot op de plassen tegenkomen. 

17 mei: Festival voor jonge mantelzorghelden

Ben jij tussen de 12 en 18 jaar en zorg jij bijvoorbeeld voor je moeder, broer of iemand anders? Kom dan op 17 mei naar hét festival voor jonge mantelzorghelden in het Land van Cuijk! Het festival vindt plaats bij het zomerse strandpaviljoen Évive aan het water in Katwijk. Het wordt een feestelijke middag, met muziek van diverse dj’s. Daarnaast zijn te gast de bekende radio-dj Frank van der Lende en YouTuber Teun Peters, die tijdens hun workshops tips & tricks van het vak delen!

Paasmandjesactie: wie kleurt en knutselt het mooiste paasmandje?

Doe je mee met onze paasknutselwedstrijd? Haal de knutselplaat bij de Jumbo, kleur de plaat mooi in en zet het mandje in elkaar. Doe er wat leuks en/of lekkers in en lever je paasmandje uiterlijk zaterdag 8 april vóór 12.00 uur weer in bij de Jumbo. De vijf mooiste knutselwerkjes ontvangen een prijs.  De winnaars maken we bekend tijdens onze paasactiviteit op Tweede Paasdag in speeltuin Cuijkse Tuinen!  Na afloop brengen we de gevulde mandjes als paasverrassing naar de senioren die in verzorgingstehuis Castella in Cuijk wonen.  (lees verder voor de spelregels)