De Wijkraad

De wijkraad fungeert als de schakel tussen de bewoners en de gemeente en behartigt de belangen van de ruim 7.000 bewoners van de grootste wijk van Cuijk, de Heeswijkse Kampen.

De wijkraad heeft een signalerende rol en fungeert als klankbord voor zowel bewoners als gemeente. Wij zien het als onze taak om de wijk ook in de nieuwe gemeente Land van Cuijk op de kaart te zetten en te houden en zullen mede daarom wanneer nodig onze standpunten ventileren richting de gemeente.

Maar bovenal is de visie van de wijkraad dat we er met elkaar voor moeten zorgen dat de wijk voor bewoners van alle leeftijden een prettige plek is en blijft om te wonen, te spelen en te werken. Als bewoners van de wijk zullen we veelvuldig de handen ineen moeten slaan om onze doelen te realiseren en de leefbaarheid te kunnen behouden.

 

Laatste nieuws - Wijkraad

Goed idee voor je buurt? Kern met Pit helpt!

Kern met Pit daagt mensen uit om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. Heb je samen met buurtgenoten een goed idee om de leefomgeving in je buurt te verbeteren? Dan is het tijd voor actie! Meld je project vóór 1 november aan bij Kern met Pit. Wordt je project geselecteerd, dan krijg je hulp, advies en inspiratie. En voer je het binnen een jaar uit? Dan ontvangen jullie 1.000 euro. Enthousiast? Lees dan gauw verder.

Wat is een wijkschouw? En hoe doen we dat in onze wijk?

Deze zomer willen we nog een wijkschouw houden. Zijn er punten die u onder de aandacht wilt brengen? Of vraagt u zich af wat een wijkschouw inhoudt? Lees dan verder...

Ons Land van Cuijk: Wat vindt u belangrijk voor onze wijk?

Welke onderwerpen zijn voor onze wijk belangrijk en moeten in de nieuwe gemeente (extra) aandacht krijgen? Een bouwteam met wijkbewoners heeft dit uitgewerkt in een KernenCV. Herkent u zich in dit CV? Of heeft u wellicht nog aanvullingen? We horen het graag. U kunt nog tot 13 maart reageren!

Buurtcamping Cuijk zoekt beheerders voor deze zomer

Help jij mee met de organisatie van Buurtcamping Cuijk deze zomer? Wil jij nieuwe mensen leren kennen en bijdragen aan de leefbaarheid in onze wijk? Campingbaas voor een weekend, lijkt dat je wat? Lees dan vooral verder…

KernenCV Heeswijkse Kampen staat online - u kunt reageren

In aanloop naar de nieuwe gemeente Land van Cuijk is aan alle dorps- en wijkraden van de verschillende kernen gevraagd in kaart te brengen wat er speelt in hun dorp of wijk. Het KernenCV van onze wijk staat nu online en u heeft tot eind januari de gelegenheid om hierop te reageren!

Meer nieuws