De Wijkraad

De wijkraad fungeert als de schakel tussen de bewoners en de gemeente en behartigt de belangen van de ruim 7.000 bewoners van de grootste wijk van Cuijk, de Heeswijkse Kampen.

De wijkraad heeft een signalerende rol en klankbordfunctie en als doel een bijdrage te leveren aan de herkenbaarheid van de wijk. Ook zal de wijkraad te pas en te onpas zijn mening ventileren richting de gemeente.

Maar bovenal is de visie van de wijkraad dat we met elkaar moeten zorgen voor verdere ontwikkeling van het leefbaar houden van en in de wijk. De tijd dat enkel naar de gemeente gekeken kan worden is al lang voorbij. Bewoners van de wijk zullen veelvuldig de handen in een moeten slaan om doelen te bereiken en leefbaarheid te kunnen behouden.

 

Laatste nieuws - Wijkraad

Droom voor je buurt? Kern met Pit helpt!

Heb je samen met buurtgenoten een goed idee om de leefomgeving in je buurt te verbeteren? Dan is het tijd voor actie! Meld je project vóór 1 november aan bij Kern met Pit. Wordt je project geselecteerd, dan krijg je hulp, advies en inspiratie. En voer je het binnen een jaar uit? Dan ontvangen jullie 1.000 euro. Enthousiast? Lees dan gauw verder.

Gezellig samen eten ‘bij de buren’ – Doe je mee?

Ben je na alle coronabeperkingen toe aan nieuwe sociale contacten? Ben je het alleen eten een beetje beu? Of wil je weer eens nieuwe mensen leren kennen?

24, 25 en 26 augustus gecontroleerde geurmeting Duynie Ingredients

Naar aanleiding van de geuroverlast in onze wijk in juni en juli wordt komende week een geurmeting gehouden bij Duynie Ingredients. Het is mogelijk dat er tijdens de metingen enige geuroverlast ontstaat in de omgeving van het bedrijf. De productie wordt direct na de meting weer stopgezet en pas hervat op het moment dat de geuruitstoot tot een aanvaardbaar niveau is teruggebracht. 

Wat mag er niet ontbreken in de Cuijkse bruidsschat?

Eind dit jaar gaat de huidige gemeente Cuijk op in de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Een historisch moment dat de gemeente vergelijkt met een ‘huwelijk’ met de andere gemeenten. De grote vraag is: welke bruidsschat geven we namens Cuijk mee in dit huwelijk? De gemeente vraagt alle inwoners mee te denken over de inhoud van de bruidsschat.

Oorzaak geuroverlast bekend

Vanaf eind juni zijn er veel meldingen van geuroverlast op de Heeswijkse Kampen binnengekomen bij de ODBN en de gemeente Cuijk. De ODBN (de organisatie die milieutaken uitvoert voor o.a. de gemeente Cuijk) is hierop een onderzoek gestart op het industrieterrein Haven in Katwijk. De oorzaak van de geuroverlast is inmiddels bekend en aangepakt. Van de gemeente ontvingen we hierover het volgende verslag.

Meer nieuws