De Wijkraad

De wijkraad fungeert als de schakel tussen de bewoners en de gemeente en behartigt de belangen van de ruim 7.000 bewoners van de grootste wijk van Cuijk, de Heeswijkse Kampen.

De wijkraad heeft een signalerende rol en klankbordfunctie en als doel een bijdrage te leveren aan de herkenbaarheid van de wijk. Ook zal de wijkraad te pas en te onpas zijn mening ventileren richting de gemeente.

Maar bovenal is de visie van de wijkraad dat we met elkaar moeten zorgen voor verdere ontwikkeling van het leefbaar houden van en in de wijk. De tijd dat enkel naar de gemeente gekeken kan worden is al lang voorbij. Bewoners van de wijk zullen veelvuldig de handen in een moeten slaan om doelen te bereiken en leefbaarheid te kunnen behouden.

 

Laatste nieuws - Wijkraad

De spoorlijn gaat op de schop

De Maaslijn – de spoorlijn tussen Nijmegen en Roermond – wordt ‘opgewaardeerd’: er komt o.a. op vier plekken (waaronder Cuijk) een extra spoor en de lijn wordt geëlektrificeerd. Het doel van de aanpassingen is een betrouwbaardere dienstregeling, kortere reistijden en minder vervuiling (omdat de dieseltreinen verdwijnen). De eerste werkzaamheden starten naar verwachting eind 2022 / begin 2023.

Grijp uw kans om Cuijk nog mooier te maken!

De gemeente heeft er ruim 8 ton voor over. De gemeenteraad heeft besloten om bijna 1,4 miljoen euro beschikbaar te stellen om de openbare ruimte beter en mooier te maken. Van dit bedrag wil men ruim 8 ton reserveren voor ideeën die inwoners zelf hebben om de leefbaarheid in eigen wijk of dorp te verbeteren. Het gaat hierbij om ideeën voor concrete voorzieningen, die voor iedereen toegankelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan vergroening, openbare toiletten, laadpalen voor elektrische fietsen. Maar het kan ook iets heel anders zijn. Dus heeft u ideeën? Laat deze kans dan niet voorbijgaan! Dien vóór 31 mei een aanvraag in op www.cuijk.nl/reserveleefbaarheid.

Update: Binnenhaven de Nielt - Definitief rapport

Hierbij het definitieve rapport over de Binnenhaven de Nielt. Dit zal binnenkort besproken worden met de Gemeente. Klik hier voor het volledige document (PDF).

Binnenhaven de Nielt: Schriftelijke inventarisatie de Nielt

Naar aanleiding van onze oproep in de laatste nieuwsbrief en ons Facebookbericht 7 juni jl. hebben we veel reacties mogen ontvangen m.b.t. dit onderwerp. Deze reacties zijn door onze voorzitter Yvette van Rijckevorsel geïnventariseerd en deze schriftelijke inventarisatie is hier te lezen.

Vrijwilligersinitiatief ‘Samen kunnen we het in Cuijk’

Vandaag zijn vrijwilligers in heel Cuijk mensen die het moeilijk hebben als gevolg van de corona-crisis een hart onder de riem gaan steken. De werkgroep in de Heeswijkse Kampen is vandaag ook op pad geweest.

Meer nieuws