Nieuws

Gezellig samen eten ‘bij de buren’ – Doe je mee?

Ben je na alle coronabeperkingen toe aan nieuwe sociale contacten? Ben je het alleen eten een beetje beu? Of wil je weer eens nieuwe mensen leren kennen? Lees dan snel verder!

24, 25 en 26 augustus gecontroleerde geurmeting Duynie Ingredients

Naar aanleiding van de geuroverlast in onze wijk in juni en juli wordt komende week een geurmeting gehouden bij Duynie Ingredients. Het is mogelijk dat er tijdens de metingen enige geuroverlast ontstaat in de omgeving van het bedrijf. De productie wordt direct na de meting weer stopgezet en pas hervat op het moment dat de geuruitstoot tot een aanvaardbaar niveau is teruggebracht. 

Wat mag er niet ontbreken in de Cuijkse bruidsschat?

Eind dit jaar gaat de huidige gemeente Cuijk op in de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Een historisch moment dat de gemeente vergelijkt met een ‘huwelijk’ met de andere gemeenten. De grote vraag is: welke bruidsschat geven we namens Cuijk mee in dit huwelijk? De gemeente vraagt alle inwoners mee te denken over de inhoud van de bruidsschat.

Oorzaak geuroverlast bekend

Vanaf eind juni zijn er veel meldingen van geuroverlast op de Heeswijkse Kampen binnengekomen bij de ODBN en de gemeente Cuijk. De ODBN (de organisatie die milieutaken uitvoert voor o.a. de gemeente Cuijk) is hierop een onderzoek gestart op het industrieterrein Haven in Katwijk. De oorzaak van de geuroverlast is inmiddels bekend en aangepakt. Van de gemeente ontvingen we hierover het volgende verslag.

Meer nieuws