Wijkraad zoekt hobbykoks voor interculturele proeverij ‘Melting Pot Cuijk’

Vrijdag 5 april 2024Activiteiten

Zondag 2 juni 2024 organiseert wijkraad Heeswijkse Kampen een bruisend evenement voor jong en oud: Melting Pot – een interculturele proeverij voor en door bewoners. Met lekkere hapjes uit alle windstreken en daaromheen allerlei activiteiten met als thema ‘Wereldreis’. Er is nog ruimte voor (wijk)bewoners die het leuk vinden om iets lekkers te maken voor dit evenement en iets van hun cultuur te delen met de bezoekers.

Tijdens dit evenement kun je allerlei hapjes proeven uit verschillende culturen. Hapjes die misschien wel herinneringen oproepen aan verre reizen en leuke vakanties, of heimwee naar een land van herkomst. Hapjes die je verrassen of die juist heel vertrouwd smaken. Turkse baklava, Spaanse tapas, Japanse sushi, Hollandse hutspot, Poolse pirogi… het kan allemaal. Diverse Cuijkse organisaties, waaronder de horeca-afdeling van het Merlet College, leveren een bijdrage aan het evenement. Naast de culinaire verrassingen zijn er nog allerlei andere leuke activiteiten, zoals workshops en live muziek, een springkussen en de prijsuitreiking van de tekenwedstrijd.

Start van een traditie?

“Met dit evenement willen we mensen met verschillende achtergronden met elkaar in contact brengen”, vertelt Selen Bulsink, lid van de wijkraad en bedenker van het evenement. “En daarvoor bestaat geen beter middel dan eten; dat is universeel. We hopen dat dit evenement de start is van een mooie traditie in onze wijk en dat dit een jaarlijks terugkerend festijn wordt.”

Meedoen?

De organisatie is nog op zoek naar wijkbewoners die iets lekkers willen bereiden voor de Melting Pot. Interesse? Stuur een mail naar meltingpotcuijk@gmail.com. Ook als je nog vragen hebt, kun je een mailtje sturen.

Waar en wanneer

Het evenement is op zondag 2 juni van 12:00 tot 17:00 uur. Locatie: aan de voorzijde van het gebouw Lavendelkade (ter hoogte van wijkaccommodatie De Nielt, Lavendel 250 Cuijk). Bezoekers kopen een stempelkaart (à €7,50) goed voor vier hapjes en een drankje (koffie, thee of fris) naar keuze. Voor de kinderen is een speciale stempelkaart (à €5,00) te koop waarmee ze aan de activiteiten deelnemen. Een volle stempelkaart is goed voor drie consumpties (waaronder een drankje en wat lekkers).

Laatste nieuws

Grote opkomst bij Melting Pot op 2 juni

Wat een fantastische dag was het op 2 juni tijdens de eerste editie van Melting Pot!  En wat mochten we veel mensen verwelkomen; hier hadden we van tevoren niet op durven hopen! Dank aan alle bezoekers en iedereen die heeft geholpen om deze dag te realiseren! En natuurlijk ook dank aan alle sponsoren die deze dag mede mogelijk hebben gemaakt. Hierbij een sfeerimpressie van de dag en de overheerlijke gerechtjes die zijn geserveerd... We kijken nu al uit naar volgend jaar!

Samen EK voetbal kijken in De Nielt

De EK-wedstrijden van het Nederlands elftal zijn in wijkaccommodatie De Nielt te volgen op een groot scherm. Kom gezellig met elkaar Oranje aanmoedigen!

Land van Cuijk doet onderzoek naar beschermde diersoorten vanwege woningverbeteringen

De komende maanden doen ecologen in verschillende dorpen van het Land van Cuijk onderzoek naar beschermde dieren die rondom huizen voorkomen. Het onderzoek vindt onder andere plaats in Cuijk en richt zich op vleermuizen, gierzwaluwen en huismussen. Dit onderzoek is nodig als voorloper voor het isoleren en verduurzamen van woningen met een lage isolatiewaarde (energielabel D t/m G).

Meer nieuws