Zorg & Welzijn

Zorg & Welzijn een thema dat meer en meer op de voorgrond treedt. 

Binnen onze wijk streven we naar een goed welzijn. Maar wat is nu eigenlijk welzijn? Welzijn is een gevoel van welbevinden, door sommigen ook wel beschreven als geluk. Met welzijn wordt bedoeld dat het zowel lichamelijk, als geestelijk als sociaal goed met een persoon gaat. Dat gevoel van welbevinden is dan ook voor iedereen anders. 

Of het gaat om eenzaamheid, elkaar helpen, burendag, buitenspeeldag, overlast of noemt u maar, dat is om het even. Als we maar samen tot een oplossing of idee komen waardoor uw welzijnsdefinitie weer klopt.

Heeft u ideeën of vragen betreffende dit thema, schroom dan niet en stuur ons een mail

Laatste nieuws - Zorg & Welzijn

Help mee Land van Cuijk nog gastvrijer en aantrekkelijker te maken

De gemeente wil graag alle openbaar toegankelijke toiletten in het Land van Cuijk in kaart brengen. Dit gebeurt in samenwerking met de HogeNood app. Ook hoopt de gemeente dat er nog meer toiletten opengesteld kunnen worden, bijvoorbeeld bij bedrijven of zzp'ers in de gemeente. Meer informatie lees je hieronder in de brief die de gemeente heeft verstuurd naar alle gemeenschapsaccommodaties in het Land van Cuijk.

Melden is wijs - maar waar meld je wat?

In geval van brand of een ernstig ongeval bel je 112. Dat weten de meeste mensen nog wel. Maar wat te doen bij verdachte activiteiten, een burenruzie, zwerfafval of andere overlast? Waar meld je dat?

17 mei: Festival voor jonge mantelzorghelden

Ben jij tussen de 12 en 18 jaar en zorg jij bijvoorbeeld voor je moeder, broer of iemand anders? Kom dan op 17 mei naar hét festival voor jonge mantelzorghelden in het Land van Cuijk! Het festival vindt plaats bij het zomerse strandpaviljoen Évive aan het water in Katwijk. Het wordt een feestelijke middag, met muziek van diverse dj’s. Daarnaast zijn te gast de bekende radio-dj Frank van der Lende en YouTuber Teun Peters, die tijdens hun workshops tips & tricks van het vak delen!

20 april: Inspiratiebijeenkomst voor mantelzorghelden

Op 20 april organiseren Sociom en de gemeente Land van Cuijk een inspiratiebijeenkomst voor mantelzorgers. Naast ontspanning en waardering is het doel van de bijeenkomst om in gesprek te gaan over aandachtspunten voor mantelzorg in de toekomst. Met behulp van de input wordt het nieuwe mantelzorgbeleid gevormd. De speciale gastspreker tijdens de bijeenkomst is schrijver Tijn Elferink.

Energietoeslag 2022 nog niet aangevraagd?

De prijzen voor energie zijn hard gestegen. Gezinnen met een laag inkomen krijgen daarom een energietoeslag van de overheid. Met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm heeft u over 2022 recht op energietoeslag van € 1.300. Heeft u deze nog niet aangevraagd? U heeft nog maar twee weken om deze aan te vragen! Uw aanvraag moet uiterlijk 31 januari bij de gemeente binnen zijn.

Energiecrisis: hoe kunt u verduurzamen en welke hulp is er?

Dreigt u als gevolg van de hoge energieprijzen in de problemen te komen? Bekijk dan deze info van de gemeente Land van Cuijk over hulp op financieel gebied en tips om energie te besparen.

De mantelzorgwaardering kan weer worden aangevraagd

De gemeente Land van Cuijk verstrekt jaarlijks een attentie aan mantelzorgers, als waardering voor hun onmisbare inzet. De attentie betreft 100 euro en wordt één keer per jaar uitgereikt. Ben jij mantelzorger? Vraag de mantelzorgwaardering dan aan via www.mvplein.nl. Aanvragen kan van 1 juni tot 15 december 2022.

Gezellig samen eten ‘bij de buren’ – Doe je mee?

Ben je na alle coronabeperkingen toe aan nieuwe sociale contacten? Ben je het alleen eten een beetje beu? Of wil je weer eens nieuwe mensen leren kennen?

Meer nieuws