Goed idee voor je buurt? Kern met Pit helpt!

Zaterdag 17 september 2022Wijkraad

Kern met Pit daagt mensen uit om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. Heb je samen met buurtgenoten een goed idee om de leefomgeving in je buurt te verbeteren? Dan is het tijd voor actie! Meld je project vóór 1 november aan bij Kern met Pit. Wordt je project geselecteerd, dan krijg je hulp, advies en inspiratie. En voer je het binnen een jaar uit? Dan ontvangen jullie 1.000 euro. Enthousiast? Lees dan gauw verder.

Wil jij een kinderboerderij aanleggen in je buurt, een molen restaureren, een educatieve app ontwikkelen over de lokale historie, een pluktuin, klusschuur voor de buurt of een toneelstuk maken met jongeren uit je wijk? Kern met Pit helpt je hierbij.

Kern met Pit is een initiatief van KNHM foundation en helpt al meer dan 40 jaar burgerinitiatieven door heel Nederland, van een beweegroute in de wijk tot een buurtmusical. Deelname is gratis. En als je idee geselecteerd wordt, krijg je o.a. begeleiding en een eigen webpagina voor je project en je kunt workshops volgen. Lukt het om samen met je buurtgenoten het project binnen een jaar uit te voeren? Dan krijgen jullie 1.000 euro én het predicaat Kern met Pit. 
 

Inspiratie nodig?

Kijk dan eens op www.kernmetpit.nl. Hier schrijf je je ook in. Inschrijven kan tot en met 31 oktober 2022
 

Laatste nieuws

Nieuwe AED aan buitenzijde appartementencomplex Lavendel

Vandaag is een nieuwe AED opgehangen op een 24/7 bereikbare plek: direct om de hoek van de hoofdingang van appartementencomplex Lavendel en tegenover de Jumbo. Met dank aan Mooiland dat de locatie en de benodigde stroomvoorziening beschikbaar stelde.

Energiecrisis: hoe kunt u verduurzamen en welke hulp is er?

Dreigt u als gevolg van de hoge energieprijzen in de problemen te komen? Bekijk dan deze info van de gemeente Land van Cuijk over hulp op financieel gebied en tips om energie te besparen.

Organiseert u iets voor de buurt? De wijkraad kan mogelijk iets bijdragen!

Wilt u iets leuks organiseren voor uw buurt? Check dan even of uw initiatief in aanmerking komt voor een financiële bijdrage van de wijkraad.

Meer nieuws