Cuijk Beweegt TV

Maandag 27 april 2020

Zo blijft u fit en vitaal in de Corona periode! 

PERSBERICHT 

Cuijk, 21 april 2020 - Sporten en bewegen is gezond. In deze lastige tijd waarin alle sport- en beweegmomenten zijn afgelast, kan het lastig zijn om voldoende te bewegen. “Daarom starten wij in samenwerking met Wijk TV en Omroep Land van Cuijk met Cuijk Beweegt TV. We brengen het Land van Cuijk in beweging”, aldus beweegcoach Osama. 

Iedereen kan meedoen 

Sporten en bewegen houdt ons fit én het zorgt voor een betere weerstand. Daarom starten de beweegcoaches van Cuijk Beweegt, samen met Wijk TV en Omroep Land van Cuijk, met Cuijk Beweegt TV. Ze brengen het Land van Cuijk in beweging. Het beweegprogramma is op iedere doordeweekse dag om 10.30 uur te zien en de herhaling om 15.30 uur. Een aflevering duurt tussen de 15 en 20 minuten. Tijdens een aflevering is er voldoende tijd om een slokje water te nemen of de oefeningen op eigen niveau uit te voeren.  

Beweeg elke dag mee 

“We laten aan de hand van oefeningen zien dat ook senioren die minder mobiel zijn in beweging kunnen komen. Iedereen kan meedoen”, vertelt Osama. “Ons beweegprogramma kent een breed scala aan oefeningen voor lenigheid, kracht, coördinatie en conditie”, vult beweegcoach Youp hem aan. Osama: “Dus wilt u fit blijven in de Corona periode? Ga voor de televisie klaar staan óf zitten en zet om 10.30 uur of om 15.30 uur Omroep Land van Cuijk op. Beweeg met ons mee!” 

 

Voor vragen kunt u terecht bij de beweegcoaches van Cuijk Beweegt via info@cuijkbeweegt.nl.  

 

Laatste nieuws

Update Werkgroep A73 - Verkeersgeluidhinder Cuijk

Werkgroep A73 overlegt met de gemeente over de aanleg van geluidreducerende voorzieningen langs de A73 ter hoogte van Cuijk. Inmiddels zijn de contouren van de uiteindelijke voorzieningen goed zichtbaar. Tussen de natuurlijke geluidswallen die vorig jaar al waren verhoogd, is een groot aluminium geluidsscherm van 6 meter hoog en 235 meter lang opgetrokken. Over de voortgang van het project heeft de werkgroep een verslag uitgebracht dat u via deze link kunt lezen.

De spoorlijn gaat op de schop

De Maaslijn – de spoorlijn tussen Nijmegen en Roermond – wordt ‘opgewaardeerd’: er komt o.a. op vier plekken (waaronder Cuijk) een extra spoor en de lijn wordt geëlektrificeerd. Het doel van de aanpassingen is een betrouwbaardere dienstregeling, kortere reistijden en minder vervuiling (omdat de dieseltreinen verdwijnen). De eerste werkzaamheden starten naar verwachting eind 2022 / begin 2023.

Grijp uw kans om Cuijk nog mooier te maken!

De gemeente heeft er ruim 8 ton voor over. De gemeenteraad heeft besloten om bijna 1,4 miljoen euro beschikbaar te stellen om de openbare ruimte beter en mooier te maken. Van dit bedrag wil men ruim 8 ton reserveren voor ideeën die inwoners zelf hebben om de leefbaarheid in eigen wijk of dorp te verbeteren. Het gaat hierbij om ideeën voor concrete voorzieningen, die voor iedereen toegankelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan vergroening, openbare toiletten, laadpalen voor elektrische fietsen. Maar het kan ook iets heel anders zijn. Dus heeft u ideeën? Laat deze kans dan niet voorbijgaan! Dien vóór 31 mei een aanvraag in op www.cuijk.nl/reserveleefbaarheid.

Meer nieuws