Buurtcamping Cuijk zoekt beheerders voor deze zomer

6 februari 2022Wijkraad

Help jij mee met de organisatie van Buurtcamping Cuijk deze zomer? Wil jij nieuwe mensen leren kennen en bijdragen aan de leefbaarheid in onze wijk? Campingbaas voor een weekend, lijkt dat je wat? Lees dan vooral verder…

Vakantiegevoel in eigen wijk

Misschien heb je vorig jaar iets meegekregen van de Buurtcamping in onze wijk; een ‘pop-up camping’ op de Heeswijkse Heuvel voor en door buurtbewoners. Een geweldige gelegenheid om andere buurtbewoners te ontmoeten en een paar dagen dat echte vakantiegevoel te beleven. Juist (maar niet uitsluitend) voor buurtbewoners die – om wat voor reden dan ook – niet de mogelijkheid hebben om op vakantie te gaan.

Beheerders gezocht

Ook deze zomer staat er weer een buurtcamping gepland. De organisatie kan hierbij echter nog wel wat hulp gebruiken en zoekt actieve en sociale buurtbewoners die in het weekend van 23 – 25 juli beheerder willen worden op Buurtcamping Cuijk. Samen met andere ‘campingbazen’ organiseer je een weekend waarin buurtbewoners elkaar ontmoeten en een paar dagen dat echte vakantiegevoel ervaren.

De ideale Buurtcampingbaas:

  • Is ondernemend en kan goed regelen.
  • Heeft ervaring met (of talent voor) promotie, productie, participatie en/of programmering.
  • Kent veel mensen in de buurt en is in staat om mensen te activeren en in beweging te krijgen.

Wat levert het je op?

Enorm veel voldoening en een fantastisch weekend op de buurtcamping. Vele ontmoetingen, nieuwe vriendschappen en relaties die allemaal bijdragen aan een prettig sociaal klimaat in de buurt. En verder:

  • De Buurtcamping draagt bij aan een fijnere buurt.
  • Je doet ervaring op met organiseren, promotie, productie en participatie.
  • Je leert je buren beter kennen en breidt je netwerk uit.
  • Bovenal levert het een leuke vakantie op voor jezelf en voor je buurt!

Lijkt het je wat of wil je meer weten? Mail dan naar campingbeheerder@debuurtcamping.nl of josnielen@debuurtcamping.nl

Meer info over de organisatie vind je op de website: www.debuurtcamping.nl  
Of lees de brochure.
 

Beheerders over hun ervaringen

In dit filmpje vertellen 9 campingbeheerders je hoe het is om een Buurtcamping te organiseren.
Wat komt er allemaal bij kijken? Wat maakt het zo leuk? En waarom zou je je vandaag nog moeten aanmelden.

 

Laatste nieuws

Wijkraad zoekt hobbykoks voor interculturele proeverij ‘Melting Pot Cuijk’

Zondag 2 juni 2024 organiseert wijkraad Heeswijkse Kampen een bruisend evenement voor jong en oud: Melting Pot – een interculturele proeverij voor en door bewoners. Met lekkere hapjes uit alle windstreken en daaromheen allerlei activiteiten met als thema ‘Wereldreis’. Er is nog ruimte voor (wijk)bewoners die het leuk vinden om iets lekkers te maken voor dit evenement en iets van hun cultuur te delen met de bezoekers.

Land van Cuijk doet onderzoek naar beschermde diersoorten vanwege woningverbeteringen

De komende maanden doen ecologen in verschillende dorpen van het Land van Cuijk onderzoek naar beschermde dieren die rondom huizen voorkomen. Het onderzoek vindt onder andere plaats in Cuijk en richt zich op vleermuizen, gierzwaluwen en huismussen. Dit onderzoek is nodig als voorloper voor het isoleren en verduurzamen van woningen met een lage isolatiewaarde (energielabel D t/m G).

Paasmandjeswedstrijd: wie maakt het leukste paasmandje voor de bewoners van Castella?

Doe je mee met onze paasknutselwedstrijd? De knutselplaten zijn uitgedeeld aan de leerlingen van De Waai, maar je kunt er ook een ophalen bij Jumbo Bosmans in Cuijk. Maak er iets moois van en vul het mandje met wat leuks en/of lekkers. Lever het mandje weer in bij de Jumbo en maak kans op een van de zes prijzen. De winnaars maken we op Tweede Paasdag bekend. Na afloop brengen we de gevulde mandjes als paasverrassing naar de senioren in verzorgingstehuis Castella in Cuijk.  (lees verder voor meer info en de spelregels)

Meer nieuws