Buurtcamping Cuijk zoekt beheerders voor deze zomer

6 februari 2022Wijkraad

Help jij mee met de organisatie van Buurtcamping Cuijk deze zomer? Wil jij nieuwe mensen leren kennen en bijdragen aan de leefbaarheid in onze wijk? Campingbaas voor een weekend, lijkt dat je wat? Lees dan vooral verder…

Vakantiegevoel in eigen wijk

Misschien heb je vorig jaar iets meegekregen van de Buurtcamping in onze wijk; een ‘pop-up camping’ op de Heeswijkse Heuvel voor en door buurtbewoners. Een geweldige gelegenheid om andere buurtbewoners te ontmoeten en een paar dagen dat echte vakantiegevoel te beleven. Juist (maar niet uitsluitend) voor buurtbewoners die – om wat voor reden dan ook – niet de mogelijkheid hebben om op vakantie te gaan.

Beheerders gezocht

Ook deze zomer staat er weer een buurtcamping gepland. De organisatie kan hierbij echter nog wel wat hulp gebruiken en zoekt actieve en sociale buurtbewoners die in het weekend van 23 – 25 juli beheerder willen worden op Buurtcamping Cuijk. Samen met andere ‘campingbazen’ organiseer je een weekend waarin buurtbewoners elkaar ontmoeten en een paar dagen dat echte vakantiegevoel ervaren.

De ideale Buurtcampingbaas:

  • Is ondernemend en kan goed regelen.
  • Heeft ervaring met (of talent voor) promotie, productie, participatie en/of programmering.
  • Kent veel mensen in de buurt en is in staat om mensen te activeren en in beweging te krijgen.

Wat levert het je op?

Enorm veel voldoening en een fantastisch weekend op de buurtcamping. Vele ontmoetingen, nieuwe vriendschappen en relaties die allemaal bijdragen aan een prettig sociaal klimaat in de buurt. En verder:

  • De Buurtcamping draagt bij aan een fijnere buurt.
  • Je doet ervaring op met organiseren, promotie, productie en participatie.
  • Je leert je buren beter kennen en breidt je netwerk uit.
  • Bovenal levert het een leuke vakantie op voor jezelf en voor je buurt!

Lijkt het je wat of wil je meer weten? Mail dan naar campingbeheerder@debuurtcamping.nl of josnielen@debuurtcamping.nl

Meer info over de organisatie vind je op de website: www.debuurtcamping.nl  
Of lees de brochure.
 

Beheerders over hun ervaringen

In dit filmpje vertellen 9 campingbeheerders je hoe het is om een Buurtcamping te organiseren.
Wat komt er allemaal bij kijken? Wat maakt het zo leuk? En waarom zou je je vandaag nog moeten aanmelden.

 

Laatste nieuws

Verkeershinder door wegwerkzaamheden Lavendelplein 2 t/m 6 mei

Van maandag 2 mei t/m vrijdag 6 mei wordt de Lavendel ter hoogte van de Lavendelkade gedeeltelijk voor het doorgaand verkeer afgesloten. De inrit naar de nieuwe parkeerplaatsen op de kade wordt dan aangelegd.

Ons Land van Cuijk: Wat vindt u belangrijk voor onze wijk?

Welke onderwerpen zijn voor onze wijk belangrijk en moeten in de nieuwe gemeente (extra) aandacht krijgen? Een bouwteam met wijkbewoners heeft dit uitgewerkt in een KernenCV. Herkent u zich in dit CV? Of heeft u wellicht nog aanvullingen? We horen het graag. U kunt nog tot 13 maart reageren!

Warmtetransitie: tips om zelf aan de slag te gaan

Maakt u zich ook zorgen om de gasrekening, nu de gasprijzen dreigen te exploderen? En zoekt u naar mogelijkheden om uw gasverbruik te minderen? De werkgroep Warmtetransitie van de wijkraad wil wijkbewoners informeren en op ideeën brengen hoe ze hun energieverbruik kunnen verlagen. En dat begint natuurlijk met inzicht hebben in je huidige verbruik. We vroegen Martien Lange, lid van de wijkraad én van de werkgroep, wat hij zelf zoal doet.

Meer nieuws