Buurtcamping Cuijk zoekt beheerders voor deze zomer

6 februari 2022Wijkraad

Help jij mee met de organisatie van Buurtcamping Cuijk deze zomer? Wil jij nieuwe mensen leren kennen en bijdragen aan de leefbaarheid in onze wijk? Campingbaas voor een weekend, lijkt dat je wat? Lees dan vooral verder…

Vakantiegevoel in eigen wijk

Misschien heb je vorig jaar iets meegekregen van de Buurtcamping in onze wijk; een ‘pop-up camping’ op de Heeswijkse Heuvel voor en door buurtbewoners. Een geweldige gelegenheid om andere buurtbewoners te ontmoeten en een paar dagen dat echte vakantiegevoel te beleven. Juist (maar niet uitsluitend) voor buurtbewoners die – om wat voor reden dan ook – niet de mogelijkheid hebben om op vakantie te gaan.

Beheerders gezocht

Ook deze zomer staat er weer een buurtcamping gepland. De organisatie kan hierbij echter nog wel wat hulp gebruiken en zoekt actieve en sociale buurtbewoners die in het weekend van 23 – 25 juli beheerder willen worden op Buurtcamping Cuijk. Samen met andere ‘campingbazen’ organiseer je een weekend waarin buurtbewoners elkaar ontmoeten en een paar dagen dat echte vakantiegevoel ervaren.

De ideale Buurtcampingbaas:

  • Is ondernemend en kan goed regelen.
  • Heeft ervaring met (of talent voor) promotie, productie, participatie en/of programmering.
  • Kent veel mensen in de buurt en is in staat om mensen te activeren en in beweging te krijgen.

Wat levert het je op?

Enorm veel voldoening en een fantastisch weekend op de buurtcamping. Vele ontmoetingen, nieuwe vriendschappen en relaties die allemaal bijdragen aan een prettig sociaal klimaat in de buurt. En verder:

  • De Buurtcamping draagt bij aan een fijnere buurt.
  • Je doet ervaring op met organiseren, promotie, productie en participatie.
  • Je leert je buren beter kennen en breidt je netwerk uit.
  • Bovenal levert het een leuke vakantie op voor jezelf en voor je buurt!

Lijkt het je wat of wil je meer weten? Mail dan naar campingbeheerder@debuurtcamping.nl of josnielen@debuurtcamping.nl

Meer info over de organisatie vind je op de website: www.debuurtcamping.nl  
Of lees de brochure.
 

Beheerders over hun ervaringen

In dit filmpje vertellen 9 campingbeheerders je hoe het is om een Buurtcamping te organiseren.
Wat komt er allemaal bij kijken? Wat maakt het zo leuk? En waarom zou je je vandaag nog moeten aanmelden.

 

Laatste nieuws

Denk mee over energie van zon en wind

In Land van Cuijk gaan we meer gebruikmaken van zon- en/of windenergie. De gemeente wil graag uw mening horen over zonne-energie op een veld, grote windturbines en kleine windmolens. Welke gebieden hebben uw voorkeur? En in welke gebieden heeft u het liever niet? Via een vragenlijst polst de gemeente meningen van inwoners. De uitkomsten helpen bij het maken van een nieuw beleid. De gemeenteraad neemt dit najaar een besluit over dit beleid. Onderaan dit bericht vindt u de link naar de vragenlijst. U kunt de vragenlijst tot en met 11 juni invullen.

Onkruidbeheer in de wijk: 31 mei t/m 5 juni

Komende week, van woensdag 31 mei tot en met maandag 5 juni, worden de straten in onze wijk geborsteld om ze van onkruid te ontdoen. In de afbeelding is te zien wanneer uw straat aan de beurt is. U helpt het groenbedrijf door uw auto aan de kant te zetten en bijvoorbeeld kliko's niet onnodig aan de straat te laten staan.

Melden is wijs - maar waar meld je wat?

In geval van brand of een ernstig ongeval bel je 112. Dat weten de meeste mensen nog wel. Maar wat te doen bij verdachte activiteiten, een burenruzie, zwerfafval of andere overlast? Waar meld je dat?

Meer nieuws