Wat mag er niet ontbreken in de Cuijkse bruidsschat?

15 augustus 2021Wijkraad

Eind dit jaar gaat de huidige gemeente Cuijk op in de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Een historisch moment dat de gemeente vergelijkt met een ‘huwelijk’ met de andere gemeenten. De grote vraag is: welke bruidsschat geven we namens Cuijk mee in dit huwelijk? De gemeente vraagt alle inwoners mee te denken over de inhoud van de bruidsschat.

Avond van de Schatbewaarders
Om de overgang van Cuijk naar de gemeente Land van Cuijk niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, organiseert gemeente Cuijk op 27 november de Avond van de Schatbewaarders. Rode draad van deze avond is het samenstellen en uiteindelijk overhandigen van de bruidsschat die we namens Cuijk meebrengen in dit huwelijk.

Denkt u mee?
De gemeente vraagt alle inwoners mee te denken over de inhoud van de bruidsschat. Waar zijn we trots op en mag in de nieuwe gemeente Land van Cuijk niet verloren gaan? Dit kan van alles zijn: initiatieven, plekken, talenten enz. En welk symbool past daarbij? Het idee is dat gedurende de avond de dorps- en wijkraden hun bijdrage aan de ‘bruidsschat’ toevoegen aan een koffer. Deze koffer wordt vervolgens meegegeven aan de waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente, met de boodschap ‘er goed op te passen’.

Oproep
Wat mag er volgens u niet ontbreken in de bruidsschat van Cuijk? En welk symbool zouden wij namens de Heeswijkse Kampen aan de bruidsschat moeten toevoegen? We horen het graag. Mail uw suggesties aan info@heeswijksekampen.nl

Meer lezen?
Op de website van de gemeente leest u meer over de achtergronden van 'de bruidsschat' en wat de gemeente ermee beoogt.

Laatste nieuws

Verkeershinder door wegwerkzaamheden Lavendelplein 2 t/m 6 mei

Van maandag 2 mei t/m vrijdag 6 mei wordt de Lavendel ter hoogte van de Lavendelkade gedeeltelijk voor het doorgaand verkeer afgesloten. De inrit naar de nieuwe parkeerplaatsen op de kade wordt dan aangelegd.

Ons Land van Cuijk: Wat vindt u belangrijk voor onze wijk?

Welke onderwerpen zijn voor onze wijk belangrijk en moeten in de nieuwe gemeente (extra) aandacht krijgen? Een bouwteam met wijkbewoners heeft dit uitgewerkt in een KernenCV. Herkent u zich in dit CV? Of heeft u wellicht nog aanvullingen? We horen het graag. U kunt nog tot 13 maart reageren!

Warmtetransitie: tips om zelf aan de slag te gaan

Maakt u zich ook zorgen om de gasrekening, nu de gasprijzen dreigen te exploderen? En zoekt u naar mogelijkheden om uw gasverbruik te minderen? De werkgroep Warmtetransitie van de wijkraad wil wijkbewoners informeren en op ideeën brengen hoe ze hun energieverbruik kunnen verlagen. En dat begint natuurlijk met inzicht hebben in je huidige verbruik. We vroegen Martien Lange, lid van de wijkraad én van de werkgroep, wat hij zelf zoal doet.

Meer nieuws