Wat mag er niet ontbreken in de Cuijkse bruidsschat?

15 augustus 2021Wijkraad

Eind dit jaar gaat de huidige gemeente Cuijk op in de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Een historisch moment dat de gemeente vergelijkt met een ‘huwelijk’ met de andere gemeenten. De grote vraag is: welke bruidsschat geven we namens Cuijk mee in dit huwelijk? De gemeente vraagt alle inwoners mee te denken over de inhoud van de bruidsschat.

Avond van de Schatbewaarders
Om de overgang van Cuijk naar de gemeente Land van Cuijk niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, organiseert gemeente Cuijk op 27 november de Avond van de Schatbewaarders. Rode draad van deze avond is het samenstellen en uiteindelijk overhandigen van de bruidsschat die we namens Cuijk meebrengen in dit huwelijk.

Denkt u mee?
De gemeente vraagt alle inwoners mee te denken over de inhoud van de bruidsschat. Waar zijn we trots op en mag in de nieuwe gemeente Land van Cuijk niet verloren gaan? Dit kan van alles zijn: initiatieven, plekken, talenten enz. En welk symbool past daarbij? Het idee is dat gedurende de avond de dorps- en wijkraden hun bijdrage aan de ‘bruidsschat’ toevoegen aan een koffer. Deze koffer wordt vervolgens meegegeven aan de waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente, met de boodschap ‘er goed op te passen’.

Oproep
Wat mag er volgens u niet ontbreken in de bruidsschat van Cuijk? En welk symbool zouden wij namens de Heeswijkse Kampen aan de bruidsschat moeten toevoegen? We horen het graag. Mail uw suggesties aan info@heeswijksekampen.nl

Meer lezen?
Op de website van de gemeente leest u meer over de achtergronden van 'de bruidsschat' en wat de gemeente ermee beoogt.

Laatste nieuws

Droom voor je buurt? Kern met Pit helpt!

Heb je samen met buurtgenoten een goed idee om de leefomgeving in je buurt te verbeteren? Dan is het tijd voor actie! Meld je project vóór 1 november aan bij Kern met Pit. Wordt je project geselecteerd, dan krijg je hulp, advies en inspiratie. En voer je het binnen een jaar uit? Dan ontvangen jullie 1.000 euro. Enthousiast? Lees dan gauw verder.

Gezellig samen eten ‘bij de buren’ – Doe je mee?

Ben je na alle coronabeperkingen toe aan nieuwe sociale contacten? Ben je het alleen eten een beetje beu? Of wil je weer eens nieuwe mensen leren kennen?

24, 25 en 26 augustus gecontroleerde geurmeting Duynie Ingredients

Naar aanleiding van de geuroverlast in onze wijk in juni en juli wordt komende week een geurmeting gehouden bij Duynie Ingredients. Het is mogelijk dat er tijdens de metingen enige geuroverlast ontstaat in de omgeving van het bedrijf. De productie wordt direct na de meting weer stopgezet en pas hervat op het moment dat de geuruitstoot tot een aanvaardbaar niveau is teruggebracht. 

Meer nieuws