Wat is een wijkschouw? En hoe doen we dat in onze wijk?

Woensdag 25 mei 2022Wijkraad

Deze zomer willen we nog een wijkschouw houden. Zijn er punten die u onder de aandacht wilt brengen? Of vraagt u zich af wat een wijkschouw inhoudt? Lees dan verder...

Ter plekke kijken

Een wijkschouw is een vorm van georganiseerd overleg waarbij bewoners van een wijk of buurt samen met vertegenwoordigers van de gemeente en de politie de woonomgeving schouwen. Het doel hiervan is om risico’s en kwetsbare plekken of situaties in de woonomgeving in beeld te krijgen en samen naar oplossingen te zoeken.

Bij een wijkschouw kunnen allerlei onderwerpen aan bod komen, zoals op stapel staande projecten, onderhoud, onveilige situaties en parkeerproblematiek. Maar ook andere kwesties waar bewoners in hun woonomgeving last van hebben, kunnen worden aangekaart. Door de situatie ter plekke te bekijken, is het voor alle betrokkenen meteen duidelijk wat er aan de hand is en wordt het vaak ook makkelijker om tot een oplossing te komen.

Binnen de Heeswijkse Kampen vinden wijkschouwen al de nodige jaren plaats. Meestal gaat het over het totale gebied van de Heeswijkse Kampen. Soms betreft het een deel waar specifieke problemen spelen.

Eerstvolgende wijkschouw

Binnenkort houden we eerst een 'administratieve wijkschouw'. Dan bespreken we alle meldingen die we hebben ontvangen en eventuele punten die we zelf al genoteerd hadden. Op basis van alle issues stellen we een route op voor de fysieke wijkschouw. Deze staat na de zomervakantie op de planning. Dan fietsen we met een vertegenwoordiger van de gemeente en de wijkagent door de wijk om pijnpunten en problemen in de openbare ruimte ter plekke te bekijken en te bespreken.

Wilt u graag iets onder de aandacht brengen tijdens de wijkschouw? Stuur dan een mail naar info@heeswijksekampen.nl met een beschrijving van de situatie of het probleem. Geef vooral ook duidelijk aan op welke locatie dit speelt.

Laatste nieuws

Wijkraad zoekt hobbykoks voor interculturele proeverij ‘Melting Pot Cuijk’

Zondag 2 juni 2024 organiseert wijkraad Heeswijkse Kampen een bruisend evenement voor jong en oud: Melting Pot – een interculturele proeverij voor en door bewoners. Met lekkere hapjes uit alle windstreken en daaromheen allerlei activiteiten met als thema ‘Wereldreis’. Er is nog ruimte voor (wijk)bewoners die het leuk vinden om iets lekkers te maken voor dit evenement en iets van hun cultuur te delen met de bezoekers.

Land van Cuijk doet onderzoek naar beschermde diersoorten vanwege woningverbeteringen

De komende maanden doen ecologen in verschillende dorpen van het Land van Cuijk onderzoek naar beschermde dieren die rondom huizen voorkomen. Het onderzoek vindt onder andere plaats in Cuijk en richt zich op vleermuizen, gierzwaluwen en huismussen. Dit onderzoek is nodig als voorloper voor het isoleren en verduurzamen van woningen met een lage isolatiewaarde (energielabel D t/m G).

Paasmandjeswedstrijd: wie maakt het leukste paasmandje voor de bewoners van Castella?

Doe je mee met onze paasknutselwedstrijd? De knutselplaten zijn uitgedeeld aan de leerlingen van De Waai, maar je kunt er ook een ophalen bij Jumbo Bosmans in Cuijk. Maak er iets moois van en vul het mandje met wat leuks en/of lekkers. Lever het mandje weer in bij de Jumbo en maak kans op een van de zes prijzen. De winnaars maken we op Tweede Paasdag bekend. Na afloop brengen we de gevulde mandjes als paasverrassing naar de senioren in verzorgingstehuis Castella in Cuijk.  (lees verder voor meer info en de spelregels)

Meer nieuws