WABP – samen zorgen voor een veilige woonomgeving. Ons voorstel...

9 oktober 2022Buurtpreventie

Op veel plekken in Nederland zijn ze actief: WhatsApp Buurtpreventiegroepen. Ook de Heeswijkse Kampen telt diverse buurtgroepen. Eerder dit jaar zijn de werkgroep Buurtpreventie Heeswijkse Kampen, de wijkraad en de politie samen een initiatief gestart om de buurtpreventie verder uit te breiden. Met als doel een dekkend netwerk in onze wijk te realiseren.


Verdeling WABP-groepen in onze wijk

In de praktijk blijkt een goed contact tussen aangrenzende groepen, via de beheerder, erg belangrijk. Immers, een verdachte zal zo snel mogelijk uit uw buurt proberen te komen. Ons voorstel is om de wijk onder te verdelen in 7 hoofdgroepen met elk een hoofdbeheerder. Binnen elke hoofdgroep worden op een logische manier meerdere subgroepen gevormd, bijvoorbeeld gebaseerd op woonvorm of stratenplan (klik op een gebied om het kaartje te openen):

  1. Wooneiland De Nielt
  2. De overige eilanden, Keerkade + de aangrenzende appartementsgebouwen
  3. De Cuijkse Tuinen
  4. Heeswijk Noordwest (gebied Lavendel – Walstro – Heggerank – park) deel noord, deel zuid
  5. Heeswijk Noordoost (gebied Heggerank – Potbeker – spoorlijn – Brouwersbos) deel noord, midden, zuid
  6. Heeswijk Zuidwest (gebied Lavendel – park – Heggerank – Beersebaan) deel noord, deel zuid
  7. Heeswijk Zuidoost (gebied Heggerank – Brouwersbos – spoorlijn – Beersebaan) deel noord, deel zuid



Graag ontvangen wij uw feedback op dit voorstel

Is de indeling logisch? Heeft u aanvullende ideeën? Wilt u beheerder worden van een hoofd- en/of subgroep? We horen het graag! Mail uw reactie naar info@heeswijksekampen.nl. De werkgroep Buurtpreventie gaat hier dan verder mee aan de slag, zodat onze wijk nu en in de toekomst veilig blijft.


Overzichtskaart met de zeven hoofdgroepen

Overzichtskaart Heeswijkse Kampen

Laatste nieuws

Land van Cuijk doet onderzoek naar beschermde diersoorten vanwege woningverbeteringen

De komende maanden doen ecologen in verschillende dorpen van het Land van Cuijk onderzoek naar beschermde dieren die rondom huizen voorkomen. Het onderzoek vindt onder andere plaats in Cuijk en richt zich op vleermuizen, gierzwaluwen en huismussen. Dit onderzoek is nodig als voorloper voor het isoleren en verduurzamen van woningen met een lage isolatiewaarde (energielabel D t/m G).

Paasmandjeswedstrijd: wie maakt het leukste paasmandje voor de bewoners van Castella?

Doe je mee met onze paasknutselwedstrijd? De knutselplaten zijn uitgedeeld aan de leerlingen van De Waai, maar je kunt er ook een ophalen bij Jumbo Bosmans in Cuijk. Maak er iets moois van en vul het mandje met wat leuks en/of lekkers. Lever het mandje weer in bij de Jumbo en maak kans op een van de zes prijzen. De winnaars maken we op Tweede Paasdag bekend. Na afloop brengen we de gevulde mandjes als paasverrassing naar de senioren in verzorgingstehuis Castella in Cuijk.  (lees verder voor meer info en de spelregels)

Infobijeenkomst over aanleg freerunbaan en jongeren ontmoetingsplek bij De Waai

De gemeente wil een freerunbaan en een ontmoetingsplek voor jongeren (JOP) aanleggen op het veld achter basisschool De Waai. Direct omwonenden  hebben hierover een brief ontvangen. De tekst van de brief staat hieronder. Heb je na het lezen van de brief nog vragen, kom dan woensdag 6 maart naar de informatiebijeenkomst in wijkcentrum De Nielt (Lavendel 250). Tussen 19.30 en 21.00 uur kun je op elk gewenst moment binnenlopen en je vragen stellen. 

Meer nieuws