Vrijdag 26 augustus: open middag bij opgraving Heeswijkse Kampen Zuid

21 augustus 2022

In Cuijk voeren archeologen al ruim 20 jaar archeologisch onderzoek uit. De archeologen van BAAC onderzoeken momenteel de laatste drie terreinen binnen de Heeswijkse Kampen. Vrijdag 26 augustus is hier een open middag van 13.00 tot 16.00 uur. 

Archeologen en specialisten geven bij het ketenpark uitleg. Ook kunnen de eerste vondsten bewonderd worden.

Voor kinderen zijn er verschillende activiteiten. Wie dat wil, kan zien hoe de archeologen in het veld aan het werk zijn. Ieder half uur vindt een rondleiding door het veld plaats, onder begeleiding van een gids.
 

Wat verwachten de archeologen te vinden?

Op drie plaatsen zoeken archeologen van BAAC naar sporen en vondsten uit het verleden. Ze verwachten o.a. een deel van een nederzetting uit de bronstijd en ijzertijd te vinden en bewoningssporen uit de Romeinse tijd. Ook is de kans groot dat er verspreid over het terrein graven uit de (midden-)ijzertijd aanwezig zijn.
 

Let op:

Het terrein is een bouwplaats, waardoor het minder toegankelijk is voor mindervaliden. Betreding is daarom op eigen risico. U wordt ontvangen bij het ketenpark (zie afbeelding hieronder). Het is niet toegestaan om zonder begeleiding rond te lopen. Kom te voet of met de fiets, er is geen parkeerplaats bij het terrein. Er wordt wel gezorgd voor een fietsenstalling.

Bron: BAAC - cultuurhistorisch onderzoeksbureau

Laatste nieuws

Nieuwe AED aan buitenzijde appartementencomplex Lavendel

Vandaag is een nieuwe AED opgehangen op een 24/7 bereikbare plek: direct om de hoek van de hoofdingang van appartementencomplex Lavendel en tegenover de Jumbo. Met dank aan Mooiland dat de locatie en de benodigde stroomvoorziening beschikbaar stelde.

Energiecrisis: hoe kunt u verduurzamen en welke hulp is er?

Dreigt u als gevolg van de hoge energieprijzen in de problemen te komen? Bekijk dan deze info van de gemeente Land van Cuijk over hulp op financieel gebied en tips om energie te besparen.

Organiseert u iets voor de buurt? De wijkraad kan mogelijk iets bijdragen!

Wilt u iets leuks organiseren voor uw buurt? Check dan even of uw initiatief in aanmerking komt voor een financiële bijdrage van de wijkraad.

Meer nieuws