Verkeersveiligheid Dijkskruin

Maandag 2 september 2019VerkeersveiligheidWijkraad

Begin september heeft de wijkraad met Gerian Snels, infrastructuur specialist van de gemeente, gespard i.v.m. de verkeersveiligheid op de Dijkskruin.

De 3 punten, die naar voren kwamen, om de verkeersveiligheid te verbeteren zijn:

  • Snelheid verlagen
  • Een breder voetpad en betere oversteek richting de school
  • Duidelijkheid over de voorrang (bijv. zijstraten die over het hoofd worden gezien).

Er is 1 voorlopig ontwerp gemaakt voor het opwaarderen van de Dijkskruin, waarbij de suggesties/knelpunten van de wijkraad zijn meegenomen. De Dijkskruin is ongeveer 10 jaar oud en de levensduur van de deklaag is bijna voorbij. Daarom wordt een nieuwe bovenlaag asfalt aangebracht, waarmee tevens de weg visueel smaller wordt gemaakt. Daarnaast nemen we nog een aantal maatregelen om de weg te verbeteren.

Op 2 december, tijdens de bewonersavond, zal Gerian Snels het voorlopige ontwerp presenteren. Maar tijdens de bewonersavond zal de de nadruk met name op de hernieuwde samenwerking met de wijkraad liggen. Direct aanwonenden, van de Dijkskruin, zullen ook nog nader worden geinformeerd.

 

Laatste nieuws

Update: Binnenhaven de Nielt - Definitief rapport

Hierbij het definiteive rapport over de Binnenhaven de Nielt. Dit zal binnenkort besproken worden met de Gemeente. Klik hier voor het volledige document (PDF).

Binnenhaven de Nielt: Schriftelijke inventarisatie de Nielt

Naar aanleiding van onze oproep in de laatste nieuwsbrief en ons Facebookbericht 7 juni j.l. hebben we veel reacties mogen ontvangen m.b.t. dit onderwerp. Deze reacties zijn door onze voorzitter Yvette van Rijckevorsel geinventariseerd en deze schriftelijke inventarisatie is hier te lezen

Vacature penningmeester wijkraad

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en betrokken penningmeester! 

Meer nieuws