Ontwikkelingen Kraaijenbergse Plassen

Woensdag 3 mei 2023

Binnenkort wordt in de Kraaijenbergse Plassen een onderzoek uitgevoerd naar de waterkwaliteit en biodiversiteit. Op 15, 16 en 17 mei worden hiervoor monsters genomen van de bodem. Deze dagen kun je dus een onderzoeksboot op de plassen tegenkomen. 

Ginder, adviesbureau gespecialiseerd in de vrijetijdssector en gebiedsmanager van de Kraaijenbergse Plassen, is verder van plan om nog voor de zomer rifkorven te plaatsen om op plekken waar natuurlijke structuren ontbreken, het leefgebied en de verplaatsingsmogelijkheden voor o.a. vissen te verbeteren. Dit vloeit voort uit het uitvoeringsprogramma van de Kraaijenbergse Plassen, waarin ook aandacht is voor behoud, bescherming en ontwikkeling van de natuur in het gebied.


Bron: wijzijnginder.nl

Laatste nieuws

De wijkraad zoekt een secretaris (m/v)

Wij zoeken een enthousiaste zelfstarter die graag een bijdrage levert aan de leefbaarheid in onze wijk. Iemand met een goede beheersing van de Nederlandse taal die o.a. de (e-mail)correspondentie verzorgt en de vergaderingen notuleert. Relevante ervaring is handig, maar geen vereiste. Enthousiasme en betrokkenheid vinden wij veel belangrijker! Interesse? Lees dan vooral verder.

Kienen in wijkaccommodatie De Nielt

Na de zomervakantie beginnen de Kienavonden weer! Op de donderdagen 28 september, 19 oktober en 9 november kun je weer gezellig kienen in wijkaccommodatie De Nielt. Inloop vanaf 19.00 uur, start om 20.00 uur. Kaarten kosten 10 euro. Er zijn leuke prijsjes te winnen en de opbrengst van de avond wordt gebruikt om weer leuke activiteiten voor de kinderen in de wijk te organiseren.  Kom je ook?

Zorgen over Waterpark Dommelsvoort bij Wijkraad

De wijkraad Heeswijkse Kampen volgt de ontwikkelingen rondom Waterpark Dommelsvoort en de mogelijke toename van drukte op het water en de weg met zorgen. Wij zijn inmiddels verenigd in een interdorpsoverleg met de dorpsraden Linden, Beers en Gassel en werken samen met de Vrienden van de Kraaij en de milieuvereniging Cuijk om gezamenlijk de plannen vanuit een integraal beeld te kunnen volgen en beoordelen.

Meer nieuws