Ons Land van Cuijk: Wat vindt u belangrijk voor onze wijk?

Maandag 28 februari 2022Wijkraad

Welke onderwerpen zijn voor onze wijk belangrijk en moeten in de nieuwe gemeente (extra) aandacht krijgen? Een bouwteam met wijkbewoners heeft dit uitgewerkt in een KernenCV. Herkent u zich in dit CV? Of heeft u wellicht nog aanvullingen? We horen het graag. U kunt nog tot 13 maart reageren!

Waar gaat het over?

Betaalbare woningen voor jong en oud. Zorgvoorzieningen voor ouderen. Scholen. Sport- en cultuurvoorzieningen. Verkeersveiligheid. Zomaar een greep uit de vele onderwerpen die belangrijk zijn voor de leefbaarheid in onze wijk. Een ‘bouwteam’ met inwoners heeft hier de afgelopen tijd over nagedacht. Dit bouwteam heeft de behoeften van de Heeswijkse Kampen in beeld gebracht en er een curriculum vitae (KernenCV) van gemaakt. Herkent u zich als wijkbewoner in dit CV? Laat het ons weten! Reageer uiterlijk zondag 13 maart op het KernenCV van de Heeswijkse Kampen via de website www.onslandvancuijk.nl.

Elke kern doet ertoe

De gemeente Land van Cuijk bestaat uit 33 kernen. Stuk voor stuk met unieke kenmerken en trotse inwoners. De nieuwe gemeente Land van Cuijk vindt het belangrijk dat iedere kern goed tot zijn recht komt. Daarom heeft de gemeente voor elke kern en wijk een bouwteam met inwoners gefaciliteerd. Dit bouwteam heeft de onderwerpen in kaart gebracht die het meest bij de inwoners van de kern of wijk leven. De gemeente wil samen met de inwoners aan de slag met deze onderwerpen en gaat hierover (samenwerkings-)afspraken maken.

Reageer op het KernenCV van onze wijk

Het KernenCV van de Heeswijkse Kampen is nog beschikbaar tot en met zondag 13 maart. U kunt reageren door op www.onslandvancuijk.nl de pagina van de Heeswijkse Kampen te selecteren en hier een reactie achter te laten. U kunt wijzigingen voorstellen, maar ook als u het CV onderschrijft, horen we dat graag!
Na zondag 13 maart verwerkt het bouwteam alle ontvangen reacties in het definitieve KernenCV. Dit wordt vervolgens aangeboden aan het gemeentebestuur van de gemeente Land van Cuijk.

Meer informatie?

Ga naar www.onslandvancuijk.nl voor meer informatie over de kernendemocratie.

Laatste nieuws

Verkeershinder door wegwerkzaamheden Lavendelplein 2 t/m 6 mei

Van maandag 2 mei t/m vrijdag 6 mei wordt de Lavendel ter hoogte van de Lavendelkade gedeeltelijk voor het doorgaand verkeer afgesloten. De inrit naar de nieuwe parkeerplaatsen op de kade wordt dan aangelegd.

Warmtetransitie: tips om zelf aan de slag te gaan

Maakt u zich ook zorgen om de gasrekening, nu de gasprijzen dreigen te exploderen? En zoekt u naar mogelijkheden om uw gasverbruik te minderen? De werkgroep Warmtetransitie van de wijkraad wil wijkbewoners informeren en op ideeën brengen hoe ze hun energieverbruik kunnen verlagen. En dat begint natuurlijk met inzicht hebben in je huidige verbruik. We vroegen Martien Lange, lid van de wijkraad én van de werkgroep, wat hij zelf zoal doet.

Buurtcamping Cuijk zoekt beheerders voor deze zomer

Help jij mee met de organisatie van Buurtcamping Cuijk deze zomer? Wil jij nieuwe mensen leren kennen en bijdragen aan de leefbaarheid in onze wijk? Campingbaas voor een weekend, lijkt dat je wat? Lees dan vooral verder…

Meer nieuws