Ons Land van Cuijk: Wat vindt u belangrijk voor onze wijk?

Maandag 28 februari 2022Wijkraad

Welke onderwerpen zijn voor onze wijk belangrijk en moeten in de nieuwe gemeente (extra) aandacht krijgen? Een bouwteam met wijkbewoners heeft dit uitgewerkt in een KernenCV. Herkent u zich in dit CV? Of heeft u wellicht nog aanvullingen? We horen het graag. U kunt nog tot 13 maart reageren!

Waar gaat het over?

Betaalbare woningen voor jong en oud. Zorgvoorzieningen voor ouderen. Scholen. Sport- en cultuurvoorzieningen. Verkeersveiligheid. Zomaar een greep uit de vele onderwerpen die belangrijk zijn voor de leefbaarheid in onze wijk. Een ‘bouwteam’ met inwoners heeft hier de afgelopen tijd over nagedacht. Dit bouwteam heeft de behoeften van de Heeswijkse Kampen in beeld gebracht en er een curriculum vitae (KernenCV) van gemaakt. Herkent u zich als wijkbewoner in dit CV? Laat het ons weten! Reageer uiterlijk zondag 13 maart op het KernenCV van de Heeswijkse Kampen via de website www.onslandvancuijk.nl.

Elke kern doet ertoe

De gemeente Land van Cuijk bestaat uit 33 kernen. Stuk voor stuk met unieke kenmerken en trotse inwoners. De nieuwe gemeente Land van Cuijk vindt het belangrijk dat iedere kern goed tot zijn recht komt. Daarom heeft de gemeente voor elke kern en wijk een bouwteam met inwoners gefaciliteerd. Dit bouwteam heeft de onderwerpen in kaart gebracht die het meest bij de inwoners van de kern of wijk leven. De gemeente wil samen met de inwoners aan de slag met deze onderwerpen en gaat hierover (samenwerkings-)afspraken maken.

Reageer op het KernenCV van onze wijk

Het KernenCV van de Heeswijkse Kampen is nog beschikbaar tot en met zondag 13 maart. U kunt reageren door op www.onslandvancuijk.nl de pagina van de Heeswijkse Kampen te selecteren en hier een reactie achter te laten. U kunt wijzigingen voorstellen, maar ook als u het CV onderschrijft, horen we dat graag!
Na zondag 13 maart verwerkt het bouwteam alle ontvangen reacties in het definitieve KernenCV. Dit wordt vervolgens aangeboden aan het gemeentebestuur van de gemeente Land van Cuijk.

Meer informatie?

Ga naar www.onslandvancuijk.nl voor meer informatie over de kernendemocratie.

Laatste nieuws

Land van Cuijk doet onderzoek naar beschermde diersoorten vanwege woningverbeteringen

De komende maanden doen ecologen in verschillende dorpen van het Land van Cuijk onderzoek naar beschermde dieren die rondom huizen voorkomen. Het onderzoek vindt onder andere plaats in Cuijk en richt zich op vleermuizen, gierzwaluwen en huismussen. Dit onderzoek is nodig als voorloper voor het isoleren en verduurzamen van woningen met een lage isolatiewaarde (energielabel D t/m G).

Paasmandjeswedstrijd: wie maakt het leukste paasmandje voor de bewoners van Castella?

Doe je mee met onze paasknutselwedstrijd? De knutselplaten zijn uitgedeeld aan de leerlingen van De Waai, maar je kunt er ook een ophalen bij Jumbo Bosmans in Cuijk. Maak er iets moois van en vul het mandje met wat leuks en/of lekkers. Lever het mandje weer in bij de Jumbo en maak kans op een van de zes prijzen. De winnaars maken we op Tweede Paasdag bekend. Na afloop brengen we de gevulde mandjes als paasverrassing naar de senioren in verzorgingstehuis Castella in Cuijk.  (lees verder voor meer info en de spelregels)

Infobijeenkomst over aanleg freerunbaan en jongeren ontmoetingsplek bij De Waai

De gemeente wil een freerunbaan en een ontmoetingsplek voor jongeren (JOP) aanleggen op het veld achter basisschool De Waai. Direct omwonenden  hebben hierover een brief ontvangen. De tekst van de brief staat hieronder. Heb je na het lezen van de brief nog vragen, kom dan woensdag 6 maart naar de informatiebijeenkomst in wijkcentrum De Nielt (Lavendel 250). Tussen 19.30 en 21.00 uur kun je op elk gewenst moment binnenlopen en je vragen stellen. 

Meer nieuws