Nieuwe speelplek met thema Rivieren en stenen

Donderdag 2 april 2020Wijkraad

De Heeswijkse Kampen heeft er weer een klein pareltje bij! Een speelplek met als thema Rivieren en Stenen.

De speelplek is gerealiseerd in de parkzone langs De Nielt (tussen De Nielt en de spoorlijn).

Binnenkort wordt de waterverbinding herstelt, waardoor er in nattere periodes ook een ondiep watertje door de speelplek stroomt.

 

Het aanbod bestaat o.a. uit: een klimtoren, familieschommel, verend schip in het water, nestschommel, zandsculpturenzandbak, hutten bouwen, stapstenen en stappalen, wiebelbrug, stenenspeurtocht, klimboom, etc. De kinderen (en speelse volwassenen) kunnen een heel parcours afleggen. Een leuke speelplek waar de mensen op de Nielt en in het noorden van de Heeswijkse Kampen een ommetje kunnen maken en voor de recreanten die de Heeswijkse Plas bezoeken.

Het was oorspronkelijk de bedoeling om op 8 april een opening te houden voor kinderen uit de wijk en via de scholen, maar door de huidige Corona-crisis zal dit op een later moment plaatsvinden.


Dit project is met de natuurvrienden van het IVN Cuijk gemaakt. Zij maken hier hun 'stenenproject', zodat men meer kan leren over rivierstenen en hun afkomst. Er komt nog een grote tafel met een stenenexpositie bij te staan.
 

Laatste nieuws

Cuijk Beweegt TV

Zo blijft u fit en vitaal in de Corona periode! 

Vrijwilligersinitiatief ‘Samen kunnen we het in Cuijk’

Vandaag zijn vrijwilligers in heel Cuijk mensen die het moeilijk hebben als gevolg van de corona-crisis een hart onder de riem gaan steken. De werkgroep in de Heeswijkse Kampen is vandaag ook op pad geweest.

Opruimen gronddepot de Nielt

Van de gemeentesite: Het gronddepot dat in de noordoost hoek van de Nielt ligt, zal de komende weken worden opgeruimd. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Infrascoop uit Cuijk.

Meer nieuws