Nieuwe speelplek met thema Rivieren en stenen

Donderdag 2 april 2020Wijkraad

De Heeswijkse Kampen heeft er weer een klein pareltje bij! Een speelplek met als thema Rivieren en Stenen.

De speelplek is gerealiseerd in de parkzone langs De Nielt (tussen De Nielt en de spoorlijn).

Binnenkort wordt de waterverbinding herstelt, waardoor er in nattere periodes ook een ondiep watertje door de speelplek stroomt.

 

Het aanbod bestaat o.a. uit: een klimtoren, familieschommel, verend schip in het water, nestschommel, zandsculpturenzandbak, hutten bouwen, stapstenen en stappalen, wiebelbrug, stenenspeurtocht, klimboom, etc. De kinderen (en speelse volwassenen) kunnen een heel parcours afleggen. Een leuke speelplek waar de mensen op de Nielt en in het noorden van de Heeswijkse Kampen een ommetje kunnen maken en voor de recreanten die de Heeswijkse Plas bezoeken.

Het was oorspronkelijk de bedoeling om op 8 april een opening te houden voor kinderen uit de wijk en via de scholen, maar door de huidige Corona-crisis zal dit op een later moment plaatsvinden.


Dit project is met de natuurvrienden van het IVN Cuijk gemaakt. Zij maken hier hun 'stenenproject', zodat men meer kan leren over rivierstenen en hun afkomst. Er komt nog een grote tafel met een stenenexpositie bij te staan.
 

Laatste nieuws

Droom voor je buurt? Kern met Pit helpt!

Heb je samen met buurtgenoten een goed idee om de leefomgeving in je buurt te verbeteren? Dan is het tijd voor actie! Meld je project vóór 1 november aan bij Kern met Pit. Wordt je project geselecteerd, dan krijg je hulp, advies en inspiratie. En voer je het binnen een jaar uit? Dan ontvangen jullie 1.000 euro. Enthousiast? Lees dan gauw verder.

Gezellig samen eten ‘bij de buren’ – Doe je mee?

Ben je na alle coronabeperkingen toe aan nieuwe sociale contacten? Ben je het alleen eten een beetje beu? Of wil je weer eens nieuwe mensen leren kennen?

24, 25 en 26 augustus gecontroleerde geurmeting Duynie Ingredients

Naar aanleiding van de geuroverlast in onze wijk in juni en juli wordt komende week een geurmeting gehouden bij Duynie Ingredients. Het is mogelijk dat er tijdens de metingen enige geuroverlast ontstaat in de omgeving van het bedrijf. De productie wordt direct na de meting weer stopgezet en pas hervat op het moment dat de geuruitstoot tot een aanvaardbaar niveau is teruggebracht. 

Meer nieuws