Nieuwe speelplek met thema Rivieren en stenen

Donderdag 2 april 2020Wijkraad

De Heeswijkse Kampen heeft er weer een klein pareltje bij! Een speelplek met als thema Rivieren en Stenen.

De speelplek is gerealiseerd in de parkzone langs De Nielt (tussen De Nielt en de spoorlijn).

Binnenkort wordt de waterverbinding herstelt, waardoor er in nattere periodes ook een ondiep watertje door de speelplek stroomt.

 

Het aanbod bestaat o.a. uit: een klimtoren, familieschommel, verend schip in het water, nestschommel, zandsculpturenzandbak, hutten bouwen, stapstenen en stappalen, wiebelbrug, stenenspeurtocht, klimboom, etc. De kinderen (en speelse volwassenen) kunnen een heel parcours afleggen. Een leuke speelplek waar de mensen op de Nielt en in het noorden van de Heeswijkse Kampen een ommetje kunnen maken en voor de recreanten die de Heeswijkse Plas bezoeken.

Het was oorspronkelijk de bedoeling om op 8 april een opening te houden voor kinderen uit de wijk en via de scholen, maar door de huidige Corona-crisis zal dit op een later moment plaatsvinden.


Dit project is met de natuurvrienden van het IVN Cuijk gemaakt. Zij maken hier hun 'stenenproject', zodat men meer kan leren over rivierstenen en hun afkomst. Er komt nog een grote tafel met een stenenexpositie bij te staan.
 

Laatste nieuws

Update: Binnenhaven de Nielt - Definitief rapport

Hierbij het definiteive rapport over de Binnenhaven de Nielt. Dit zal binnenkort besproken worden met de Gemeente. Klik hier voor het volledige document (PDF).

Binnenhaven de Nielt: Schriftelijke inventarisatie de Nielt

Naar aanleiding van onze oproep in de laatste nieuwsbrief en ons Facebookbericht 7 juni j.l. hebben we veel reacties mogen ontvangen m.b.t. dit onderwerp. Deze reacties zijn door onze voorzitter Yvette van Rijckevorsel geinventariseerd en deze schriftelijke inventarisatie is hier te lezen

Mantelzorgwaardering 2020

De mantelzorgwaardering 2020 kan weer aangevraagd worden van 1 juni tot 15 december 2020. Klik hier voor meer informatie 

Meer nieuws