Inzamelingsactie voor minderjarige vluchtelingen Cuijk

Donderdag 22 december 2022Wijkraad

De wijkraad start een inzamelingsactie voor de 54 minderjarige vluchtelingen die sinds kort tijdelijk in het Van der Valk hotel in Cuijk worden opgevangen. Er is behoefte aan fietsen en kleding. Maar ook aan mensen die activiteiten met de jongeren willen ondernemen.

De wijkraad heeft contact gehad met voogdij-instelling Nidos die de jongeren begeleidt. Daaruit blijkt dat er vooral behoefte is aan fietsen en warme kleding.
 

Fietsen gevraagd!

De jongeren krijgen op dit moment les in het Van der Valk hotel, maar na de kerstvakantie gaan ze naar de internationale schakelklas bij het AZC in Grave. Om daar te komen hebben ze dus fietsen nodig. Voor de groep van 54 jongeren, in leeftijd variërend van 15 tot en met 17 jaar, zijn nu negentien fietsen beschikbaar. Er zijn zowel fietsen nodig voor volwassenen als een vijftal grote maat kinderfietsen/tienerfietsen voor de jongste jongeren.
 

Kledinginzameling

De jongeren hebben onvoldoende kleding om de koude winter door te komen. Er is vooral behoefte aan winterjassen, (spijker)broeken, truien, sokken, sjaals, mutsen en handschoenen, in maat S en M. Zowel jongens- als meisjeskleding is welkom!
 

Activiteiten

Wilt u graag een steentje bijdragen in de vorm van uw tijd? Denk aan een muziekles, een knutselactiviteit, een educatief, cultureel of informatief bezoek aan uw organisatie, zodat de jongeren meer te weten komen over hun toekomstige thuisland. Even wat ontspanning en wat leuks! Het wordt bijzonder op prijs gesteld!
 

Hoe en waar inleveren

Wilt u fietsen (tijdelijk) beschikbaar stellen of een activiteit ondernemen met de jongeren, neemt u dan contact op via voorzitter@heeswijksekampen.nl

Kleding kunt u, gewassen en gebundeld in een doos of tas, afgeven op Perenboom 4 te Cuijk.

Via onze facebookpagina @wijkraadheeswijksekampen houden wij u op de hoogte van de voortgang van de inzameling en wat er eventueel nog nodig is.

Laatste nieuws

Wijkraad zoekt hobbykoks voor interculturele proeverij ‘Melting Pot Cuijk’

Zondag 2 juni 2024 organiseert wijkraad Heeswijkse Kampen een bruisend evenement voor jong en oud: Melting Pot – een interculturele proeverij voor en door bewoners. Met lekkere hapjes uit alle windstreken en daaromheen allerlei activiteiten met als thema ‘Wereldreis’. Er is nog ruimte voor (wijk)bewoners die het leuk vinden om iets lekkers te maken voor dit evenement en iets van hun cultuur te delen met de bezoekers.

Land van Cuijk doet onderzoek naar beschermde diersoorten vanwege woningverbeteringen

De komende maanden doen ecologen in verschillende dorpen van het Land van Cuijk onderzoek naar beschermde dieren die rondom huizen voorkomen. Het onderzoek vindt onder andere plaats in Cuijk en richt zich op vleermuizen, gierzwaluwen en huismussen. Dit onderzoek is nodig als voorloper voor het isoleren en verduurzamen van woningen met een lage isolatiewaarde (energielabel D t/m G).

Paasmandjeswedstrijd: wie maakt het leukste paasmandje voor de bewoners van Castella?

Doe je mee met onze paasknutselwedstrijd? De knutselplaten zijn uitgedeeld aan de leerlingen van De Waai, maar je kunt er ook een ophalen bij Jumbo Bosmans in Cuijk. Maak er iets moois van en vul het mandje met wat leuks en/of lekkers. Lever het mandje weer in bij de Jumbo en maak kans op een van de zes prijzen. De winnaars maken we op Tweede Paasdag bekend. Na afloop brengen we de gevulde mandjes als paasverrassing naar de senioren in verzorgingstehuis Castella in Cuijk.  (lees verder voor meer info en de spelregels)

Meer nieuws