Inzamelingsactie voor minderjarige vluchtelingen Cuijk

Donderdag 22 december 2022Wijkraad

De wijkraad start een inzamelingsactie voor de 54 minderjarige vluchtelingen die sinds kort tijdelijk in het Van der Valk hotel in Cuijk worden opgevangen. Er is behoefte aan fietsen en kleding. Maar ook aan mensen die activiteiten met de jongeren willen ondernemen.

De wijkraad heeft contact gehad met voogdij-instelling Nidos die de jongeren begeleidt. Daaruit blijkt dat er vooral behoefte is aan fietsen en warme kleding.
 

Fietsen gevraagd!

De jongeren krijgen op dit moment les in het Van der Valk hotel, maar na de kerstvakantie gaan ze naar de internationale schakelklas bij het AZC in Grave. Om daar te komen hebben ze dus fietsen nodig. Voor de groep van 54 jongeren, in leeftijd variërend van 15 tot en met 17 jaar, zijn nu negentien fietsen beschikbaar. Er zijn zowel fietsen nodig voor volwassenen als een vijftal grote maat kinderfietsen/tienerfietsen voor de jongste jongeren.
 

Kledinginzameling

De jongeren hebben onvoldoende kleding om de koude winter door te komen. Er is vooral behoefte aan winterjassen, (spijker)broeken, truien, sokken, sjaals, mutsen en handschoenen, in maat S en M. Zowel jongens- als meisjeskleding is welkom!
 

Activiteiten

Wilt u graag een steentje bijdragen in de vorm van uw tijd? Denk aan een muziekles, een knutselactiviteit, een educatief, cultureel of informatief bezoek aan uw organisatie, zodat de jongeren meer te weten komen over hun toekomstige thuisland. Even wat ontspanning en wat leuks! Het wordt bijzonder op prijs gesteld!
 

Hoe en waar inleveren

Wilt u fietsen (tijdelijk) beschikbaar stellen of een activiteit ondernemen met de jongeren, neemt u dan contact op via voorzitter@heeswijksekampen.nl

Kleding kunt u, gewassen en gebundeld in een doos of tas, afgeven op Perenboom 4 te Cuijk.

Via onze facebookpagina @wijkraadheeswijksekampen houden wij u op de hoogte van de voortgang van de inzameling en wat er eventueel nog nodig is.

Laatste nieuws

Energietoeslag 2022 nog niet aangevraagd?

De prijzen voor energie zijn hard gestegen. Gezinnen met een laag inkomen krijgen daarom een energietoeslag van de overheid. Met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm heeft u over 2022 recht op energietoeslag van € 1.300. Heeft u deze nog niet aangevraagd? U heeft nog maar twee weken om deze aan te vragen! Uw aanvraag moet uiterlijk 31 januari bij de gemeente binnen zijn.

Heropening vliegbasis De peel

Het Ministerie van Defensie wil op termijn vliegbasis De Peel weer in gebruik nemen. Daarvoor is een luchthavenbesluit nodig. De gemeente Land van Cuijk heeft op haar website een pagina met informatie over het proces van de voorbereiding van het luchthavenbesluit en hoe omwonenden en andere belanghebbenden daarbij worden betrokken.

Inzamelingsactie voor jonge vluchtelingen groot succes

Onze kort voor kerst gestarte inzamelingsactie voor de jonge vluchtelingen die tijdelijk verblijven in het Van der Valk hotel te Cuijk mag gerust een succes worden genoemd. Dankzij vele gulle gevers kunnen alle jongeren nu – warm gekleed – op een eigen fiets naar school. Ook zijn er diverse activiteiten aangeboden.  

Meer nieuws