Inzamelingsactie voor jonge vluchtelingen groot succes

Maandag 9 januari 2023Wijkraad

Onze kort voor kerst gestarte inzamelingsactie voor de jonge vluchtelingen die tijdelijk verblijven in het Van der Valk hotel te Cuijk mag gerust een succes worden genoemd. Dankzij vele gulle gevers kunnen alle jongeren nu – warm gekleed – op een eigen fiets naar school. Ook zijn er diverse activiteiten aangeboden.
 

Hartverwarmend

“Dankjewel, شكرًا لك, teşekkürler, mahadsanid, የቅንየለይ, spas…!” Met deze woorden bedanken de alleenstaande minderjarige vluchtelingen de vele gulle gevers. Zowel de jongeren als hun begeleiders zijn de afgelopen weken enorm verrast door de vrijgevigheid van de bewoners van Cuijk en omstreken.

Yvette van Rijckevorsel, voorzitter van de wijkraad, is nog onder de indruk van de vele bijdragen. “Het was echt hartverwarmend. Alle 54 jongeren hebben nu een fiets. Vaak hebben mensen de fiets eerst nog op eigen kosten opgeknapt, zodat hij meteen gebruikt kon worden. En waar dit niet gebeurd maar wel nodig was, heeft een aantal handige jongeren zelf de fietsen voorzien van nieuwe banden, kettingen gesmeerd en remmen gerepareerd.”

Intussen hebben de jongeren fietsles en verkeersles gehad, zodat ze veilig op en neer naar school kunnen fietsen. Afgelopen weekend zijn er oefentochtjes gemaakt om de weg naar school in Grave te leren kennen.
 

Voldoende kleding; schoenen zijn nog welkom

Inmiddels lijkt er ook voldoende kleding te zijn voor alle jongeren. “Hoewel … is er ooit genoeg om 54 jongeren te kleden?”, lacht Yvette. “Sinds onze oproep zijn er dagelijks tassen en dozen met kleding bij ons afgegeven. Echt geweldig! Een bijzondere bijdrage kwam van de KBO Cuijk, de ouderenbond, die speciaal voor de jongeren prachtige sjaals en mutsen hebben gebreid.”

Op oudejaarsavond heeft de begeleiding een bingo georganiseerd om een aantal zeer gewilde artikelen te verloten onder de jongeren en tegelijkertijd samen een leuke avond te hebben. Schoenen maat 36 en groter zijn overigens nog altijd welkom. Deze kunnen afgegeven worden aan de Perenboom 4 te Cuijk.
 

Bedankt aan alle gulle gevers!

De afgelopen weken heeft Yvette van Rijckevorsel de jongeren regelmatig bezocht om kleding af te geven en de donatie van de fietsen af te stemmen met de begeleiding. “De dankbaarheid en de blijdschap die ik dan op de gezichten van de jongeren zag, is met geen pen te beschrijven. De vele handen die ik heb gedrukt en de (glim)lachjes die ik kreeg, iedere keer als ik weer een lading kleding kwam brengen, hebben echt indruk op me gemaakt. De donkere dagen tussen kerst en oud en nieuw zijn nog nooit zo mooi geweest en namens de wijkraad wil ik al die mensen die zo gul hebben gedoneerd heel hartelijk bedanken!”

Laatste nieuws

Kienen in wijkaccommodatie De Nielt

Na de zomervakantie beginnen de Kienavonden weer! Op de donderdagen 28 september, 19 oktober en 9 november kun je weer gezellig kienen in wijkaccommodatie De Nielt. Inloop vanaf 19.00 uur, start om 20.00 uur. Kaarten kosten 10 euro. Er zijn leuke prijsjes te winnen en de opbrengst van de avond wordt gebruikt om weer leuke activiteiten voor de kinderen in de wijk te organiseren.  Kom je ook?

Zorgen over Waterpark Dommelsvoort bij Wijkraad

De wijkraad Heeswijkse Kampen volgt de ontwikkelingen rondom Waterpark Dommelsvoort en de mogelijke toename van drukte op het water en de weg met zorgen. Wij zijn inmiddels verenigd in een interdorpsoverleg met de dorpsraden Linden, Beers en Gassel en werken samen met de Vrienden van de Kraaij en de milieuvereniging Cuijk om gezamenlijk de plannen vanuit een integraal beeld te kunnen volgen en beoordelen.

Denk mee over energie van zon en wind

In Land van Cuijk gaan we meer gebruikmaken van zon- en/of windenergie. De gemeente wil graag uw mening horen over zonne-energie op een veld, grote windturbines en kleine windmolens. Welke gebieden hebben uw voorkeur? En in welke gebieden heeft u het liever niet? Via een vragenlijst polst de gemeente meningen van inwoners. De uitkomsten helpen bij het maken van een nieuw beleid. De gemeenteraad neemt dit najaar een besluit over dit beleid. Onderaan dit bericht vindt u de link naar de vragenlijst. U kunt de vragenlijst tot en met 11 juni invullen.

Meer nieuws