Grijp uw kans om Cuijk nog mooier te maken!

Dinsdag 4 mei 2021Wijkraad

De gemeente heeft er ruim 8 ton voor over.

De gemeenteraad heeft besloten om bijna 1,4 miljoen euro beschikbaar te stellen om de openbare ruimte beter en mooier te maken. Van dit bedrag wil men ruim 8 ton reserveren voor ideeën die inwoners zelf hebben om de leefbaarheid in eigen wijk of dorp te verbeteren. Het gaat hierbij om ideeën voor concrete voorzieningen, die voor iedereen toegankelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan vergroening, openbare toiletten, laadpalen voor elektrische fietsen. Maar het kan ook iets heel anders zijn. Dus heeft u ideeën? Laat deze kans dan niet voorbijgaan! Dien vóór 31 mei een aanvraag in op www.cuijk.nl/reserveleefbaarheid.

De Wijkraad heeft al wat ideeën
Wij hopen natuurlijk dat er ook iets moois in de Heeswijkse Kampen kan worden gerealiseerd. Als wijkraad dienen wij de volgende voorstellen in bij de gemeente:

 1. Plek voor (hang)jongeren
  De (hang)jongeren in Cuijk missen een plek om samen te komen. Wij willen graag samen met hen een oplossing zoeken die bij hen past, waar ze zelf bij betrokken zijn en verantwoordelijk voor zijn.
 2. Inrichting Lavendelkade
  De Lavendelkade is niet de bruisende plek die het zou kunnen zijn. Samen met omwonenden willen we graag plannen smeden voor een herinrichting, met bijvoorbeeld meer groen en gezellige zitjes.
 3. Kinderboerderij bij de Cuijkse tuinen
  Op de grens van de Cuijkse Tuinen en het (toekomstige) bedrijventerrein (KFC en McDonalds) komt een groenstrook. Een mooie plek voor een kleinschalige kinderboerderij.
 4. Duikplateau in de Kraaijenbergse plassen
  Kinderen en jongeren gebruiken de bruggen in de wijk als duikplank. Dit geeft overlast, maar is ook bepaald niet ongevaarlijk. Met een drijvend duikplateau of een duiksteiger, bijvoorbeeld bij het zwemstrandje, krijgen ze een plek waar ze veilig hun gang kunnen gaan.

Meedenken of hulp nodig?
Wilt u met ons meedenken over de verdere invulling van deze ideeën? Dan horen we graag van u. Of heeft u juist hulp nodig bij het uitwerken van uw eigen idee of bij het indienen van de aanvraag? Dan helpen wij u graag. Stuur een mail naar info@heeswijksekampen.nl, dan nemen wij contact met u op.

Zo dient u zelf een idee in
Hieronder leest u aan welke voorwaarden een idee moet voldoen, waar u het indient en wat vervolgens de procedure is.

Ingediende ideeën moeten aan een aantal voorwaarden voldoen:

 • Het moet een idee zijn voor een fysieke, tastbare, voorziening in (een van) de dorpen of wijken van gemeente Cuijk. 
 • De voorziening komt in openbaar gebied en/of binnen gemeentelijke gebouwen die voor iedereen toegankelijk zijn.
 • Uw idee moet bijdragen aan de versterking van tenminste een van de drie thema’s:
  1. Verblijfsduur en aantrekkelijkheid leefomgeving
  2. Natuur (groen, klimaat, landschap)
  3. Mobiliteit (toegankelijkheid, bereikbaarheid)
 • De geschatte kosten van uw idee liggen tussen de 15.000 en 100.000 euro (dit is inclusief bijkomende kosten, zoals bijvoorbeeld begeleiding en meerjarig beheer en onderhoud).

Heeft u een goed idee? Dan doorloopt u de volgende stappen:

 1. U vult vóór 31 mei 2021 het aanvraagformulier voor fysieke voorzieningen in.
 2. Op 5 juli 2021 licht u uw projectvoorstel in een korte pitch toe aan de gemeenteraad.
 3. Op 4 oktober 2021 besluit de raad welke projecten uitgevoerd worden. Er wordt daarbij ook gekeken naar voldoende spreiding binnen de gemeente.
 4. Na oktober start de uitvoering van de gekozen projecten.

Een idee met draagvlak heeft een streepje voor
​Een idee dat met meerdere mensen wordt ingediend heeft een streepje voor. En dat geldt ook wanneer u zelf meehelpt bij de uitvoering van uw project en/of voor vrijwilligers zorgt die hierbij helpen. 

Laatste nieuws

Droom voor je buurt? Kern met Pit helpt!

Heb je samen met buurtgenoten een goed idee om de leefomgeving in je buurt te verbeteren? Dan is het tijd voor actie! Meld je project vóór 1 november aan bij Kern met Pit. Wordt je project geselecteerd, dan krijg je hulp, advies en inspiratie. En voer je het binnen een jaar uit? Dan ontvangen jullie 1.000 euro. Enthousiast? Lees dan gauw verder.

Gezellig samen eten ‘bij de buren’ – Doe je mee?

Ben je na alle coronabeperkingen toe aan nieuwe sociale contacten? Ben je het alleen eten een beetje beu? Of wil je weer eens nieuwe mensen leren kennen?

24, 25 en 26 augustus gecontroleerde geurmeting Duynie Ingredients

Naar aanleiding van de geuroverlast in onze wijk in juni en juli wordt komende week een geurmeting gehouden bij Duynie Ingredients. Het is mogelijk dat er tijdens de metingen enige geuroverlast ontstaat in de omgeving van het bedrijf. De productie wordt direct na de meting weer stopgezet en pas hervat op het moment dat de geuruitstoot tot een aanvaardbaar niveau is teruggebracht. 

Meer nieuws