Graffiti spelende kinderen

Woensdag 23 oktober 2019Verkeersveiligheid

De gemeente heeft op diverse plekken in de wijk graffiti van spelende kinderen aangebracht 

De spelende kinderen zijn op straat verschenen in het kader van Brabant gaat voor NUL verkeersdoden, een campagne om meer aandacht te vragen voor verkeersveiligheid.De keuze voor kinderen is volgens de gemeente gebaseerd op een onderzoek van ANDC, een bureau dat zich bezighoudt met gedragsbeïnvloeding, en de provincie Brabant. 
Hieruit blijkt namelijk dat de straatgraffiti de snelheid van automobilisten aanzienlijk vermindert. Dit komt omdat automobilisten door de afbeelding direct herinnerd worden aan hun snelheid en sneller wat gas terug nemen. Het werkt dus eigenlijk vooral bij mensen die onbewust te hard rijden.  

Laatste nieuws

Update: Binnenhaven de Nielt - Definitief rapport

Hierbij het definiteive rapport over de Binnenhaven de Nielt. Dit zal binnenkort besproken worden met de Gemeente. Klik hier voor het volledige document (PDF).

Binnenhaven de Nielt: Schriftelijke inventarisatie de Nielt

Naar aanleiding van onze oproep in de laatste nieuwsbrief en ons Facebookbericht 7 juni j.l. hebben we veel reacties mogen ontvangen m.b.t. dit onderwerp. Deze reacties zijn door onze voorzitter Yvette van Rijckevorsel geinventariseerd en deze schriftelijke inventarisatie is hier te lezen

Vacature penningmeester wijkraad

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en betrokken penningmeester! 

Meer nieuws