Gezellig samen eten ‘bij de buren’ – Doe je mee?

Maandag 30 augustus 2021EvenementenZorg & WelzijnWijkraad

Ben je na alle coronabeperkingen toe aan nieuwe sociale contacten? Ben je het alleen eten een beetje beu? Of wil je weer eens nieuwe mensen leren kennen?

In het kader van de landelijke Week van de Eenzaamheid (van 30 september tot 7 oktober) heeft de wijkraad een leuke actie bedacht om wijkbewoners met elkaar in contact te brengen. Onder de noemer ‘Eten bij de Buren’ willen we op zaterdag 2 oktober zoveel mogelijk mensen gezellig met elkaar de avondmaaltijd laten delen. Let wel: niet als één grote groep, maar in groepjes van drie, gewoon bij iemand thuis.
 

Hoe werkt het:

Alle aanmeldingen combineren we tot groepjes van maximaal drie personen. Je krijgt elkaars contactgegevens en spreekt onderling af bij wie je gaat eten en wie wat meeneemt. Je kunt bijvoorbeeld de verschillende gangen – voorgerecht, hoofdgerecht en toetje – verdelen. Of je gaat gezellig samen koken.

Wie een hele maaltijd wat veel vindt, kan er ook voor kiezen om samen koffie of thee te drinken, met wat lekkers erbij natuurlijk. Als je dit bij je aanmelding duidelijk aangeeft, zorgen wij ervoor dat je gekoppeld wordt aan buurtgenoten die ook voor deze optie hebben gekozen.

Ben je door omstandigheden (tijdelijk) niet in staat om te koken, maar lijkt het je wel heel gezellig om eens bij iemand anders aan te schuiven? Geef je dan gewoon op. Wij koppelen je dan aan mensen die het juist leuk vinden om voor anderen te koken.

Wij zoeken daarnaast vrijwilligers die indien nodig kunnen helpen bij het vervoer van mensen die slecht ter been zijn.
 

Meedoen?

Kortom: lijkt het je leuk om nieuwe contacten te leggen, een keer niet alleen te eten of eens wat anders te eten dan normaal? Of wil je graag een handje helpen bij de organisatie van dit alles? Geef je dan uiterlijk woensdag 22 september op! Dan maken we er samen een gezellige zaterdagavond van.
 

Zo doe je mee:

Vul het formulier onderaan deze pagina in (dat is het makkelijkst, dan vergeet je niets) of stuur uiterlijk woensdag 22 september een mail naar info@heeswijksekampen.nl met in de onderwerpregel ‘Eten bij de buren’. Vermeld in de mail de volgende gegevens:

  • Naam, adres en telefoonnummer
  • Wil je eten of koffiedrinken?
  • Kun je zelf niet koken? Zet dit erbij!
  • Speciale dieetwensen (bijv. vegetarisch)
  • Ben je allergisch voor bepaalde stoffen of huisdieren?
  • Wil je eventueel helpen bij het vervoer van mensen?


In buurthuis De Nielt liggen ook formulieren klaar om je aan te melden.

 

Eten ‘bij de buren’ – Ik doe mee!

Ja, ik doe graag mee aan ‘Eten bij de buren’ op zaterdag 2 oktober.
* verplichte velden

Laatste nieuws

Verkeershinder door wegwerkzaamheden Lavendelplein 2 t/m 6 mei

Van maandag 2 mei t/m vrijdag 6 mei wordt de Lavendel ter hoogte van de Lavendelkade gedeeltelijk voor het doorgaand verkeer afgesloten. De inrit naar de nieuwe parkeerplaatsen op de kade wordt dan aangelegd.

Ons Land van Cuijk: Wat vindt u belangrijk voor onze wijk?

Welke onderwerpen zijn voor onze wijk belangrijk en moeten in de nieuwe gemeente (extra) aandacht krijgen? Een bouwteam met wijkbewoners heeft dit uitgewerkt in een KernenCV. Herkent u zich in dit CV? Of heeft u wellicht nog aanvullingen? We horen het graag. U kunt nog tot 13 maart reageren!

Warmtetransitie: tips om zelf aan de slag te gaan

Maakt u zich ook zorgen om de gasrekening, nu de gasprijzen dreigen te exploderen? En zoekt u naar mogelijkheden om uw gasverbruik te minderen? De werkgroep Warmtetransitie van de wijkraad wil wijkbewoners informeren en op ideeën brengen hoe ze hun energieverbruik kunnen verlagen. En dat begint natuurlijk met inzicht hebben in je huidige verbruik. We vroegen Martien Lange, lid van de wijkraad én van de werkgroep, wat hij zelf zoal doet.

Meer nieuws