Gezellig samen eten ‘bij de buren’ – Doe je mee?

Maandag 30 augustus 2021EvenementenZorg & WelzijnWijkraad

Ben je na alle coronabeperkingen toe aan nieuwe sociale contacten? Ben je het alleen eten een beetje beu? Of wil je weer eens nieuwe mensen leren kennen?

In het kader van de landelijke Week van de Eenzaamheid (van 30 september tot 7 oktober) heeft de wijkraad een leuke actie bedacht om wijkbewoners met elkaar in contact te brengen. Onder de noemer ‘Eten bij de Buren’ willen we op zaterdag 2 oktober zoveel mogelijk mensen gezellig met elkaar de avondmaaltijd laten delen. Let wel: niet als één grote groep, maar in groepjes van drie, gewoon bij iemand thuis.
 

Hoe werkt het:

Alle aanmeldingen combineren we tot groepjes van maximaal drie personen. Je krijgt elkaars contactgegevens en spreekt onderling af bij wie je gaat eten en wie wat meeneemt. Je kunt bijvoorbeeld de verschillende gangen – voorgerecht, hoofdgerecht en toetje – verdelen. Of je gaat gezellig samen koken.

Wie een hele maaltijd wat veel vindt, kan er ook voor kiezen om samen koffie of thee te drinken, met wat lekkers erbij natuurlijk. Als je dit bij je aanmelding duidelijk aangeeft, zorgen wij ervoor dat je gekoppeld wordt aan buurtgenoten die ook voor deze optie hebben gekozen.

Ben je door omstandigheden (tijdelijk) niet in staat om te koken, maar lijkt het je wel heel gezellig om eens bij iemand anders aan te schuiven? Geef je dan gewoon op. Wij koppelen je dan aan mensen die het juist leuk vinden om voor anderen te koken.

Wij zoeken daarnaast vrijwilligers die indien nodig kunnen helpen bij het vervoer van mensen die slecht ter been zijn.
 

Meedoen?

Kortom: lijkt het je leuk om nieuwe contacten te leggen, een keer niet alleen te eten of eens wat anders te eten dan normaal? Of wil je graag een handje helpen bij de organisatie van dit alles? Geef je dan uiterlijk woensdag 22 september op! Dan maken we er samen een gezellige zaterdagavond van.
 

Zo doe je mee:

Vul het formulier onderaan deze pagina in (dat is het makkelijkst, dan vergeet je niets) of stuur uiterlijk woensdag 22 september een mail naar info@heeswijksekampen.nl met in de onderwerpregel ‘Eten bij de buren’. Vermeld in de mail de volgende gegevens:

  • Naam, adres en telefoonnummer
  • Wil je eten of koffiedrinken?
  • Kun je zelf niet koken? Zet dit erbij!
  • Speciale dieetwensen (bijv. vegetarisch)
  • Ben je allergisch voor bepaalde stoffen of huisdieren?
  • Wil je eventueel helpen bij het vervoer van mensen?


In buurthuis De Nielt liggen ook formulieren klaar om je aan te melden.

 

Eten ‘bij de buren’ – Ik doe mee!

Ja, ik doe graag mee aan ‘Eten bij de buren’ op zaterdag 2 oktober.
* verplichte velden

Laatste nieuws

Droom voor je buurt? Kern met Pit helpt!

Heb je samen met buurtgenoten een goed idee om de leefomgeving in je buurt te verbeteren? Dan is het tijd voor actie! Meld je project vóór 1 november aan bij Kern met Pit. Wordt je project geselecteerd, dan krijg je hulp, advies en inspiratie. En voer je het binnen een jaar uit? Dan ontvangen jullie 1.000 euro. Enthousiast? Lees dan gauw verder.

24, 25 en 26 augustus gecontroleerde geurmeting Duynie Ingredients

Naar aanleiding van de geuroverlast in onze wijk in juni en juli wordt komende week een geurmeting gehouden bij Duynie Ingredients. Het is mogelijk dat er tijdens de metingen enige geuroverlast ontstaat in de omgeving van het bedrijf. De productie wordt direct na de meting weer stopgezet en pas hervat op het moment dat de geuruitstoot tot een aanvaardbaar niveau is teruggebracht. 

Wat mag er niet ontbreken in de Cuijkse bruidsschat?

Eind dit jaar gaat de huidige gemeente Cuijk op in de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Een historisch moment dat de gemeente vergelijkt met een ‘huwelijk’ met de andere gemeenten. De grote vraag is: welke bruidsschat geven we namens Cuijk mee in dit huwelijk? De gemeente vraagt alle inwoners mee te denken over de inhoud van de bruidsschat.

Meer nieuws