Gezellig samen eten ‘bij de buren’ – Doe je mee?

Maandag 30 augustus 2021Zorg & WelzijnWijkraad

Ben je na alle coronabeperkingen toe aan nieuwe sociale contacten? Ben je het alleen eten een beetje beu? Of wil je weer eens nieuwe mensen leren kennen?

In het kader van de landelijke Week van de Eenzaamheid (van 30 september tot 7 oktober) heeft de wijkraad een leuke actie bedacht om wijkbewoners met elkaar in contact te brengen. Onder de noemer ‘Eten bij de Buren’ willen we op zaterdag 2 oktober zoveel mogelijk mensen gezellig met elkaar de avondmaaltijd laten delen. Let wel: niet als één grote groep, maar in groepjes van drie, gewoon bij iemand thuis.
 

Hoe werkt het:

Alle aanmeldingen combineren we tot groepjes van maximaal drie personen. Je krijgt elkaars contactgegevens en spreekt onderling af bij wie je gaat eten en wie wat meeneemt. Je kunt bijvoorbeeld de verschillende gangen – voorgerecht, hoofdgerecht en toetje – verdelen. Of je gaat gezellig samen koken.

Wie een hele maaltijd wat veel vindt, kan er ook voor kiezen om samen koffie of thee te drinken, met wat lekkers erbij natuurlijk. Als je dit bij je aanmelding duidelijk aangeeft, zorgen wij ervoor dat je gekoppeld wordt aan buurtgenoten die ook voor deze optie hebben gekozen.

Ben je door omstandigheden (tijdelijk) niet in staat om te koken, maar lijkt het je wel heel gezellig om eens bij iemand anders aan te schuiven? Geef je dan gewoon op. Wij koppelen je dan aan mensen die het juist leuk vinden om voor anderen te koken.

Wij zoeken daarnaast vrijwilligers die indien nodig kunnen helpen bij het vervoer van mensen die slecht ter been zijn.
 

Meedoen?

Kortom: lijkt het je leuk om nieuwe contacten te leggen, een keer niet alleen te eten of eens wat anders te eten dan normaal? Of wil je graag een handje helpen bij de organisatie van dit alles? Geef je dan uiterlijk woensdag 22 september op! Dan maken we er samen een gezellige zaterdagavond van.
 

Zo doe je mee:

Vul het formulier onderaan deze pagina in (dat is het makkelijkst, dan vergeet je niets) of stuur uiterlijk woensdag 22 september een mail naar info@heeswijksekampen.nl met in de onderwerpregel ‘Eten bij de buren’. Vermeld in de mail de volgende gegevens:

  • Naam, adres en telefoonnummer
  • Wil je eten of koffiedrinken?
  • Kun je zelf niet koken? Zet dit erbij!
  • Speciale dieetwensen (bijv. vegetarisch)
  • Ben je allergisch voor bepaalde stoffen of huisdieren?
  • Wil je eventueel helpen bij het vervoer van mensen?


In buurthuis De Nielt liggen ook formulieren klaar om je aan te melden.

 

Eten ‘bij de buren’ – Ik doe mee!

Ja, ik doe graag mee aan ‘Eten bij de buren’ op zaterdag 2 oktober.
* verplichte velden

Laatste nieuws

Land van Cuijk doet onderzoek naar beschermde diersoorten vanwege woningverbeteringen

De komende maanden doen ecologen in verschillende dorpen van het Land van Cuijk onderzoek naar beschermde dieren die rondom huizen voorkomen. Het onderzoek vindt onder andere plaats in Cuijk en richt zich op vleermuizen, gierzwaluwen en huismussen. Dit onderzoek is nodig als voorloper voor het isoleren en verduurzamen van woningen met een lage isolatiewaarde (energielabel D t/m G).

Paasmandjeswedstrijd: wie maakt het leukste paasmandje voor de bewoners van Castella?

Doe je mee met onze paasknutselwedstrijd? De knutselplaten zijn uitgedeeld aan de leerlingen van De Waai, maar je kunt er ook een ophalen bij Jumbo Bosmans in Cuijk. Maak er iets moois van en vul het mandje met wat leuks en/of lekkers. Lever het mandje weer in bij de Jumbo en maak kans op een van de zes prijzen. De winnaars maken we op Tweede Paasdag bekend. Na afloop brengen we de gevulde mandjes als paasverrassing naar de senioren in verzorgingstehuis Castella in Cuijk.  (lees verder voor meer info en de spelregels)

Infobijeenkomst over aanleg freerunbaan en jongeren ontmoetingsplek bij De Waai

De gemeente wil een freerunbaan en een ontmoetingsplek voor jongeren (JOP) aanleggen op het veld achter basisschool De Waai. Direct omwonenden  hebben hierover een brief ontvangen. De tekst van de brief staat hieronder. Heb je na het lezen van de brief nog vragen, kom dan woensdag 6 maart naar de informatiebijeenkomst in wijkcentrum De Nielt (Lavendel 250). Tussen 19.30 en 21.00 uur kun je op elk gewenst moment binnenlopen en je vragen stellen. 

Meer nieuws