Droom voor je buurt? Kern met Pit helpt!

Donderdag 14 oktober 2021Wijkraad

Heb je samen met buurtgenoten een goed idee om de leefomgeving in je buurt te verbeteren? Dan is het tijd voor actie! Meld je project vóór 1 november aan bij Kern met Pit. Wordt je project geselecteerd, dan krijg je hulp, advies en inspiratie. En voer je het binnen een jaar uit? Dan ontvangen jullie 1.000 euro. Enthousiast? Lees dan gauw verder.

Kern met Pit is een initiatief van KNHM foundation en helpt al meer dan 40 jaar burgerinitiatieven door heel Nederland, van een beweegroute in de wijk tot een buurtmusical. Deelname is gratis. En als je idee geselecteerd wordt, krijg je o.a. begeleiding en een eigen webpagina voor je project en je kunt workshops volgen. Lukt het om samen met je buurtgenoten het project binnen een jaar uit te voeren? Dan krijgen jullie 1.000 euro én het predicaat Kern met Pit. 
 

Hoe werkt Kern met Pit?

Stap 1: Schrijf je in vóór 1 november 2021
Adviseurs van KNHM beoordelen en selecteren de projecten. Per provincie is er een maximum aantal projecten dat kan meedoen. Half december hoor je of jullie project door is naar de volgende ronde.

Stap 2: Kick-off van je project tijdens de startbijeenkomst
In elke provincie vindt op 22 januari 2022 een startbijeenkomst plaats. Hier ontmoet je de andere initiatiefnemers, doe je kennis en inspiratie op en kom je in contact met je adviseur van KNHM foundation.

Stap 3: Aan de slag!
Gedurende het jaar gaan jullie aan de slag met het project. Je adviseur komt bij je langs om te helpen, je kunt gratis interessante workshops bijwonen en hulp van Arcadis inzetten. Kortom: er wordt alles aan gedaan om van jullie initiatief een succes te maken!

Stap 4: Feest
Is het binnen een jaar gelukt? Dan ontvangen jullie tijdens een feestelijke bijeenkomst in januari 2023 het Kern met Pit predicaat en 1.000 euro. Ook maak je nog kans op de Gouden Pit, ter waarde van 3.000 euro!

Inspiratie nodig? Kijk dan eens op www.kernmetpit.nl. Hier schrijf je je ook in.
 

Wij gaan voor een Paasevenement! Wie helpt mee?

De wijkraad dient een plan in voor een Paasevenement in 2022: een leuke middag voor wijkbewoners van jong tot oud, met diverse activiteiten zoals eieren zoeken en paasmandjes knutselen en vullen met iets leuks voor de bewoners van zorgcentrum Castella.

Om dit straks te kunnen realiseren, zijn we op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om mee te denken en dit evenement (mede) te organiseren. Lijkt dit je wat? Stuur dan een mail met je gegevens naar info@heeswijksekampen.nl en zet in de onderwerpregel ‘Paasevenement’.

Laatste nieuws

Gezellig samen eten ‘bij de buren’ – Doe je mee?

Ben je na alle coronabeperkingen toe aan nieuwe sociale contacten? Ben je het alleen eten een beetje beu? Of wil je weer eens nieuwe mensen leren kennen?

24, 25 en 26 augustus gecontroleerde geurmeting Duynie Ingredients

Naar aanleiding van de geuroverlast in onze wijk in juni en juli wordt komende week een geurmeting gehouden bij Duynie Ingredients. Het is mogelijk dat er tijdens de metingen enige geuroverlast ontstaat in de omgeving van het bedrijf. De productie wordt direct na de meting weer stopgezet en pas hervat op het moment dat de geuruitstoot tot een aanvaardbaar niveau is teruggebracht. 

Wat mag er niet ontbreken in de Cuijkse bruidsschat?

Eind dit jaar gaat de huidige gemeente Cuijk op in de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Een historisch moment dat de gemeente vergelijkt met een ‘huwelijk’ met de andere gemeenten. De grote vraag is: welke bruidsschat geven we namens Cuijk mee in dit huwelijk? De gemeente vraagt alle inwoners mee te denken over de inhoud van de bruidsschat.

Meer nieuws