Denk mee! Help de gemeente bij het maken van haar visies

Maandag 22 mei 2023

In een gemeente worden veel plannen gemaakt. Daarvoor is het belangrijk om een visie te hebben. Een visie omschrijft welke doelen en ambities de gemeente heeft. Een toekomstbeeld dus. Zo helpt een visie de gemeente om beleid te maken voor de toekomst. De gemeente Land van Cuijk is een nieuwe gemeente. Daarom werkt de gemeente aan veel verschillende visies. En voor al deze visies vraagt ze inwoners om mee te denken. Meedenken kan de komende maanden op verschillende manieren op verschillende momenten. Nu kun je meedenken over de Omgevingsvisie, de Natuurvisie en de Woonvisie.

Denk nu mee over:

De Omgevingsvisie

"Alles wat je ziet, voelt, hoort en ruikt is onderdeel van de fysieke leefomgeving. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwen, het verkeer, de natuur en een schone lucht. Onze doelen en ambities voor de fysieke leefomgeving leggen we vast in de Omgevingsvisie. Zo helpt de Omgevingsvisie ons bij het maken van plannen voor de gemeente Land van Cuijk tot 2040." 

Start de vragenlijst Omgevingsvisie via deze link
 

De Natuurvisie

"Onze gemeente bestaat voor 12% uit bos en andere natuur. Als gemeente vinden we natuur dan ook erg belangrijk. We willen er goed voor zorgen, zeker nu de natuur (wereldwijd) onder druk staat. Daarom stellen we dit jaar een Natuurvisie op. Hierin leggen we vast wat we van de natuur vinden en hoe we de komende jaren met de natuur willen omgaan. Door je mening te geven via een vragenlijst help je mee bij het maken van de Natuurvisie."

Vul de vragenlijst 'Natuurvisie' in via deze link.
 

De Woonvisie

"Hoe zorgen we ervoor dat iedereen goed kan wonen in Land van Cuijk? Welke typen woningen zijn er nodig? Waaraan moet een fijne woonwijk voldoen? Hoe kunnen oudere inwoners prettig in hun buurt of dorp blijven wonen, ook als zij ondersteuning nodig hebben? De antwoorden op deze vragen willen we vastleggen in de Woonvisie  Land van Cuijk. Door je mening te geven via een vragenlijst help je mee bij het maken van de Woonvisie."

Vul de vragenlijst 'Woonvisie' in via deze link.

 

Meer lezen over de visies en waarom die zo belangrijk zijn? Check visies gemeente Land van Cuijk.


Bron: Gemeente Land van Cuijk

Laatste nieuws

Land van Cuijk doet onderzoek naar beschermde diersoorten vanwege woningverbeteringen

De komende maanden doen ecologen in verschillende dorpen van het Land van Cuijk onderzoek naar beschermde dieren die rondom huizen voorkomen. Het onderzoek vindt onder andere plaats in Cuijk en richt zich op vleermuizen, gierzwaluwen en huismussen. Dit onderzoek is nodig als voorloper voor het isoleren en verduurzamen van woningen met een lage isolatiewaarde (energielabel D t/m G).

Paasmandjeswedstrijd: wie maakt het leukste paasmandje voor de bewoners van Castella?

Doe je mee met onze paasknutselwedstrijd? De knutselplaten zijn uitgedeeld aan de leerlingen van De Waai, maar je kunt er ook een ophalen bij Jumbo Bosmans in Cuijk. Maak er iets moois van en vul het mandje met wat leuks en/of lekkers. Lever het mandje weer in bij de Jumbo en maak kans op een van de zes prijzen. De winnaars maken we op Tweede Paasdag bekend. Na afloop brengen we de gevulde mandjes als paasverrassing naar de senioren in verzorgingstehuis Castella in Cuijk.  (lees verder voor meer info en de spelregels)

Infobijeenkomst over aanleg freerunbaan en jongeren ontmoetingsplek bij De Waai

De gemeente wil een freerunbaan en een ontmoetingsplek voor jongeren (JOP) aanleggen op het veld achter basisschool De Waai. Direct omwonenden  hebben hierover een brief ontvangen. De tekst van de brief staat hieronder. Heb je na het lezen van de brief nog vragen, kom dan woensdag 6 maart naar de informatiebijeenkomst in wijkcentrum De Nielt (Lavendel 250). Tussen 19.30 en 21.00 uur kun je op elk gewenst moment binnenlopen en je vragen stellen. 

Meer nieuws