Denk mee! Help de gemeente bij het maken van haar visies

Maandag 22 mei 2023

In een gemeente worden veel plannen gemaakt. Daarvoor is het belangrijk om een visie te hebben. Een visie omschrijft welke doelen en ambities de gemeente heeft. Een toekomstbeeld dus. Zo helpt een visie de gemeente om beleid te maken voor de toekomst. De gemeente Land van Cuijk is een nieuwe gemeente. Daarom werkt de gemeente aan veel verschillende visies. En voor al deze visies vraagt ze inwoners om mee te denken. Meedenken kan de komende maanden op verschillende manieren op verschillende momenten. Nu kun je meedenken over de Omgevingsvisie, de Natuurvisie en de Woonvisie.

Denk nu mee over:

De Omgevingsvisie

"Alles wat je ziet, voelt, hoort en ruikt is onderdeel van de fysieke leefomgeving. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwen, het verkeer, de natuur en een schone lucht. Onze doelen en ambities voor de fysieke leefomgeving leggen we vast in de Omgevingsvisie. Zo helpt de Omgevingsvisie ons bij het maken van plannen voor de gemeente Land van Cuijk tot 2040." 

Start de vragenlijst Omgevingsvisie via deze link
 

De Natuurvisie

"Onze gemeente bestaat voor 12% uit bos en andere natuur. Als gemeente vinden we natuur dan ook erg belangrijk. We willen er goed voor zorgen, zeker nu de natuur (wereldwijd) onder druk staat. Daarom stellen we dit jaar een Natuurvisie op. Hierin leggen we vast wat we van de natuur vinden en hoe we de komende jaren met de natuur willen omgaan. Door je mening te geven via een vragenlijst help je mee bij het maken van de Natuurvisie."

Vul de vragenlijst 'Natuurvisie' in via deze link.
 

De Woonvisie

"Hoe zorgen we ervoor dat iedereen goed kan wonen in Land van Cuijk? Welke typen woningen zijn er nodig? Waaraan moet een fijne woonwijk voldoen? Hoe kunnen oudere inwoners prettig in hun buurt of dorp blijven wonen, ook als zij ondersteuning nodig hebben? De antwoorden op deze vragen willen we vastleggen in de Woonvisie  Land van Cuijk. Door je mening te geven via een vragenlijst help je mee bij het maken van de Woonvisie."

Vul de vragenlijst 'Woonvisie' in via deze link.

 

Meer lezen over de visies en waarom die zo belangrijk zijn? Check visies gemeente Land van Cuijk.


Bron: Gemeente Land van Cuijk

Laatste nieuws

De wijkraad zoekt een secretaris (m/v)

Wij zoeken een enthousiaste zelfstarter die graag een bijdrage levert aan de leefbaarheid in onze wijk. Iemand met een goede beheersing van de Nederlandse taal die o.a. de (e-mail)correspondentie verzorgt en de vergaderingen notuleert. Relevante ervaring is handig, maar geen vereiste. Enthousiasme en betrokkenheid vinden wij veel belangrijker! Interesse? Lees dan vooral verder.

Kienen in wijkaccommodatie De Nielt

Na de zomervakantie beginnen de Kienavonden weer! Op de donderdagen 28 september, 19 oktober en 9 november kun je weer gezellig kienen in wijkaccommodatie De Nielt. Inloop vanaf 19.00 uur, start om 20.00 uur. Kaarten kosten 10 euro. Er zijn leuke prijsjes te winnen en de opbrengst van de avond wordt gebruikt om weer leuke activiteiten voor de kinderen in de wijk te organiseren.  Kom je ook?

Zorgen over Waterpark Dommelsvoort bij Wijkraad

De wijkraad Heeswijkse Kampen volgt de ontwikkelingen rondom Waterpark Dommelsvoort en de mogelijke toename van drukte op het water en de weg met zorgen. Wij zijn inmiddels verenigd in een interdorpsoverleg met de dorpsraden Linden, Beers en Gassel en werken samen met de Vrienden van de Kraaij en de milieuvereniging Cuijk om gezamenlijk de plannen vanuit een integraal beeld te kunnen volgen en beoordelen.

Meer nieuws