Verkeersveiligheid Dijkskruin

Maandag 2 september 2019VerkeersveiligheidWijkraad

Begin september heeft de wijkraad met Gerian Snels, infrastructuur specialist van de gemeente, gespard i.v.m. de verkeersveiligheid op de Dijkskruin.

De 3 punten, die naar voren kwamen, om de verkeersveiligheid te verbeteren zijn:

  • Snelheid verlagen
  • Een breder voetpad en betere oversteek richting de school
  • Duidelijkheid over de voorrang (bijv. zijstraten die over het hoofd worden gezien).

Er is 1 voorlopig ontwerp gemaakt voor het opwaarderen van de Dijkskruin, waarbij de suggesties/knelpunten van de wijkraad zijn meegenomen. De Dijkskruin is ongeveer 10 jaar oud en de levensduur van de deklaag is bijna voorbij. Daarom wordt een nieuwe bovenlaag asfalt aangebracht, waarmee tevens de weg visueel smaller wordt gemaakt. Daarnaast nemen we nog een aantal maatregelen om de weg te verbeteren.

Op 2 december, tijdens de bewonersavond, zal Gerian Snels het voorlopige ontwerp presenteren. Maar tijdens de bewonersavond zal de de nadruk met name op de hernieuwde samenwerking met de wijkraad liggen. Direct aanwonenden, van de Dijkskruin, zullen ook nog nader worden geinformeerd.

 

Laatste nieuws

Nieuwe speelplek met thema Rivieren en stenen

De Heeswijkse Kampen heeft er weer een klein pareltje bij! Een speelplek met als thema Rivieren en Stenen. De speelplek is gerealiseerd in de parkzone langs De Nielt (tussen De Nielt en de spoorlijn). Binnenkort wordt de waterverbinding herstelt, waardoor er in nattere periodes ook een ondiep watertje door de speelplek stroomt.  

GEANNULEERD Wandeling Heeswijkse Kampen met beweegcoach Youp

Als gevolg van de Corona-crisis moeten we de wandeling die gepland staat op 15 april annuleren en vermoedelijk zal die van 6 mei ook niet plaats kunnen vinden.  Mocht u in de tussentijd op zoek zijn naar beweegtips voor thuis dan verwijzen we u graag door naar de website Cuijkbeweegt.nl We houden u op de hoogte!

AED 24/7 beschikbaar bij Opel Jetten

Opel Jetten heeft een AED geïnstalleerd bij zijn bedrijf welke 24/7 beschikbaar én bereikbaar is.

Meer nieuws