Sluiproute Heeswijk vanaf heden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

Dinsdag 1 oktober 2019Verkeersveiligheid

Op verzoek van omwonenden heeft de gemeente de straat Heeswijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De straat werd veelal gebruikt door sluipverkeer dat de rotonde op het kruispunt Beersebaan/Lavendel probeerde te vermijden.

Daarbij werd de maximaal toegestane snelheid van 30 km/uur op deze zeer smalle straat structureel overschreden wat tot een zeer verkeersonveilige situatie leidde. De betrokken projectleider van de gemeente informeerde wijkraad over de uitvoering van dit besluit: "Ik kan me voorstellen dat mensen het jammer vinden. Maar we willen niet wachten tot het echt een keer mis gaat."

De straat is van beide zijden nog gedeeltelijk in te rijden omdat aanwonenden een ontsluitingsroute naar de doorgaande weg nodig hebben. Halverwege de straat Heeswijk is nu echter een paal geplaatst waardoor de straat van beide zijden doodlopend is geworden. Mensen worden hier natuurlijk bij het inrijden van de straat voor gewaarschuwd middels het verkeersbord "doodlopende weg".

Laatste nieuws

Wandeling Heeswijkse Kampen

Gezellige ochtendwandeling met Cuijk Beweegt Op 15 juli starten wij van Cuijk Beweegt weer met het gezellige wandelen op gepaste afstand. Deze ochtendwandelingen zijn in de Heeswijkse Kampen van 09:30 – 10:30 uur.

Binnenhaven de Nielt: Schriftelijke inventarisatie de Nielt

Naar aanleiding van onze oproep in de laatste nieuwsbrief en ons Facebookbericht 7 juni j.l. hebben we veel reacties mogen ontvangen m.b.t. dit onderwerp. Deze reacties zijn door onze voorzitter Yvette van Rijckevorsel geinventariseerd en deze schriftelijke inventarisatie is hier te lezen

Vacature penningmeester wijkraad

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en betrokken penningmeester! 

Meer nieuws