Sluiproute Heeswijk vanaf heden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

Dinsdag 1 oktober 2019Verkeersveiligheid

Op verzoek van omwonenden heeft de gemeente de straat Heeswijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De straat werd veelal gebruikt door sluipverkeer dat de rotonde op het kruispunt Beersebaan/Lavendel probeerde te vermijden.

Daarbij werd de maximaal toegestane snelheid van 30 km/uur op deze zeer smalle straat structureel overschreden wat tot een zeer verkeersonveilige situatie leidde. De betrokken projectleider van de gemeente informeerde de wijkraad over de uitvoering van dit besluit: "Ik kan me voorstellen dat mensen het jammer vinden. Maar we willen niet wachten tot het echt een keer mis gaat."

De straat is van beide zijden nog gedeeltelijk in te rijden omdat aanwonenden een ontsluitingsroute naar de doorgaande weg nodig hebben. Halverwege de straat Heeswijk is nu echter een paal geplaatst waardoor de straat van beide zijden doodlopend is geworden. Mensen worden hier natuurlijk bij het inrijden van de straat voor gewaarschuwd middels het verkeersbord "doodlopende weg".

Laatste nieuws

Land van Cuijk doet onderzoek naar beschermde diersoorten vanwege woningverbeteringen

De komende maanden doen ecologen in verschillende dorpen van het Land van Cuijk onderzoek naar beschermde dieren die rondom huizen voorkomen. Het onderzoek vindt onder andere plaats in Cuijk en richt zich op vleermuizen, gierzwaluwen en huismussen. Dit onderzoek is nodig als voorloper voor het isoleren en verduurzamen van woningen met een lage isolatiewaarde (energielabel D t/m G).

Paasmandjeswedstrijd: wie maakt het leukste paasmandje voor de bewoners van Castella?

Doe je mee met onze paasknutselwedstrijd? De knutselplaten zijn uitgedeeld aan de leerlingen van De Waai, maar je kunt er ook een ophalen bij Jumbo Bosmans in Cuijk. Maak er iets moois van en vul het mandje met wat leuks en/of lekkers. Lever het mandje weer in bij de Jumbo en maak kans op een van de zes prijzen. De winnaars maken we op Tweede Paasdag bekend. Na afloop brengen we de gevulde mandjes als paasverrassing naar de senioren in verzorgingstehuis Castella in Cuijk.  (lees verder voor meer info en de spelregels)

Infobijeenkomst over aanleg freerunbaan en jongeren ontmoetingsplek bij De Waai

De gemeente wil een freerunbaan en een ontmoetingsplek voor jongeren (JOP) aanleggen op het veld achter basisschool De Waai. Direct omwonenden  hebben hierover een brief ontvangen. De tekst van de brief staat hieronder. Heb je na het lezen van de brief nog vragen, kom dan woensdag 6 maart naar de informatiebijeenkomst in wijkcentrum De Nielt (Lavendel 250). Tussen 19.30 en 21.00 uur kun je op elk gewenst moment binnenlopen en je vragen stellen. 

Meer nieuws