Laatste bruggetje de Nielt is geplaatst

Woensdag 31 juli 2019

Het bruggetje is bedoelt voor een verbinding tussen De Nielt en het recreatiegebied en zorgt ook voor een aansluiting op het fietsnetwerk richting het centrum van Cuijk en de snelfietsroute naar Nijmegen (in aanleg).

Het wooneiland De Nielt is geheel omgeven door water. De gracht en Heeswijkse Plas staan in directe verbinding met de even verderop stromende rivier de Maas. Het bruggetje is bedoeld voor zowel de voetganger als de fietser, maar omdat er nu nog geen fietspad aan de woningzijde ligt heeft de gemeente er een voetgangersbord neergezet. Dit omdat je wel te voet op de wal van De Nielt kunt komen. Later als de infrastructuur klaar is, haalt de gemeente het bord weer weg. Uiteindelijk is het zowel voor voetgangers als fietsers bedoeld. Maar de gemeente heeft de brug alvast gebouwd, omdat er later - als de woningen gebouwd zijn - de brug niet meer zouden kunnen bouwen. Daarvoor zou de ruimte te beperkt zijn.

Laatste nieuws

Nieuwe speelplek met thema Rivieren en stenen

De Heeswijkse Kampen heeft er weer een klein pareltje bij! Een speelplek met als thema Rivieren en Stenen. De speelplek is gerealiseerd in de parkzone langs De Nielt (tussen De Nielt en de spoorlijn). Binnenkort wordt de waterverbinding herstelt, waardoor er in nattere periodes ook een ondiep watertje door de speelplek stroomt.  

GEANNULEERD Wandeling Heeswijkse Kampen met beweegcoach Youp

Als gevolg van de Corona-crisis moeten we de wandeling die gepland staat op 15 april annuleren en vermoedelijk zal die van 6 mei ook niet plaats kunnen vinden.  Mocht u in de tussentijd op zoek zijn naar beweegtips voor thuis dan verwijzen we u graag door naar de website Cuijkbeweegt.nl We houden u op de hoogte!

AED 24/7 beschikbaar bij Opel Jetten

Opel Jetten heeft een AED geïnstalleerd bij zijn bedrijf welke 24/7 beschikbaar én bereikbaar is.

Meer nieuws