Graffiti spelende kinderen

Woensdag 23 oktober 2019

De gemeente heeft op diverse plekken in de wijk graffiti van spelende kinderen aangebracht 

De spelende kinderen zijn op straat verschenen in het kader van Brabant gaat voor NUL verkeersdoden, een campagne om meer aandacht te vragen voor verkeersveiligheid.De keuze voor kinderen is volgens de gemeente gebaseerd op een onderzoek van ANDC, een bureau dat zich bezighoudt met gedragsbeïnvloeding, en de provincie Brabant. 
Hieruit blijkt namelijk dat de straatgraffiti de snelheid van automobilisten aanzienlijk vermindert. Dit komt omdat automobilisten door de afbeelding direct herinnerd worden aan hun snelheid en sneller wat gas terug nemen. Het werkt dus eigenlijk vooral bij mensen die onbewust te hard rijden.  

Laatste nieuws

Zwangerschapsverlof voorzitter

Vanaf heden tot en met maart is wijkraadvoorzitter Yvette van Rijckevorsel met zwangerschapsverlof. Haar taken/projecten worden, in principe, waargenomen door andere bestuursleden of tijdelijk ‘on hold’ gezet tot haar terugkeer. Mocht u naar aanleiding van dit bericht vragen hebben dan graag een mail via ons contactformulier      

Verslag en presentatie bewonersavond 2 december 2019

Op maandagavond 2 december was er een bewonersavond in Wijkaccommodatie de Nielt. We blikten die avond terug, maar keken ook vooruit wat betreft de wijkraad. 2 Gastsprekers: Gerian Snels (specialist infrastructuur) en André Coolen (AED instructeur) waren aanwezig en er was gelegenheid tot het stellen van vragen. Al met al een geslaagde avond en zeker voor herhaling vatbaar! 

Aanleg landschapspark De Heerlijckheid

Boomkwekerij Ebben heeft een begin gemaakt met het aanplanten van het landschapspark De Heerlijckheid. Hier komen veel verschillende soorten bomen, poelen en velden met bloemen. Het park is straks toegankelijk voor iedereen

Meer nieuws